AndroidHuaweiYleinen

Nämä Huawein puhelimet saavat Nougat -päivityksen ensi vuonna

pic_emui_01Huawei julkaisi marraskuussa uudet Mate 9 -puhelimet, joiden ohella julkaistiin myös uudistettu EMUI 5.0 -käyttöliittymä, joka perustuu Android 7.0 -versioon. Huawei on aloittanut jo nyt muun muassa Honor 8:n ja Huawei P9:n EMUI 5.0 -käyttöliittymän beta-testaamisen, mutta nyt yhtiö on ilmoittanut virallisesti myös loput puhelimet, jotka tulevat saamaan uuden päivityksen ensi vuonna.

Huawein virallisten tietojen mukaan EMUI 5.0 on tulossa yleiseen jakoon ensi vuoden ensimmäisellä näljänneksellä Huawei P9 ja Mate 8 -malleille, joiden jälkeen päivitys on saatavilla myös Huawei P9 Plus, Huawei P9 lite, Huawei Nova ja Huawei Nova Plus -malleille. Yhtiö ei vielä ole kommentoinut Honor-puhelimien päivitysten kohtaloa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawein puhelimista siis vain murto-osa on päivittymässä Android 7.0 Nougat aikakauteen, joka on varmasti kova isku muun muassa monille Huawei P8 -puhelimen omistajille. Samoin myös luultavasti Honor 7 jää päivityksen ulkopuolelle. Oikeastaan ongelma löytyy puhelimien vanhentuneesta tekniikasta, joiden takia Android 7.0 ei toimisi sujuvasti monissakaan vanhemmissa Huawei-puhelimissa. Esimerkiksi Kirin 620, Kirin 920, Kirin 925, Kirin 930 ja Kirin 935 -järjestelmäpiirit eivät ole kokonaisuudessaan yhteensopivia uusien Android 7.0:n vaatimuksien kanssa, jonka takia päivitystä ei voida tuoda kyseisiä järjestelmäpiirejä hyödyntäville puhelimille.

nayttokuva-36

EMUI 5.0

 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android