AndroidJollaSailfish OSYleinen

Jolla esittelee: Tältä näyttää Sailfish OS -käyttöjärjestelmä älykellossa

nayttokuva-37Kerroimme tällä viikolla Jollan esitelleen Slush-messuilla Sailfish OS -käyttöjärjestelmän seuraavaa askelta, eli skaalautuvuutta älykelloille. Jollan mukaan kyseessä ei ole valmis tuote, vaan ennemminkin kokeilu, jolla tuodaan näytille Sailfish OS -käyttöjärjestelmän mahdollisuuksia erilaisissa tuotteissa.

Sailfish OS on tunnettu erityisesti puhelimista, mutta esimerkiksi kaksi vuotta sitten Jolla esitteli käyttöjärjestelmäänsä tabletilla. Tällä hetkellä Sailfish OS löytyy neljästä tuotteesta, jotka ovat Jolla-puhelin, epäonnistunut Jolla Tablet, Intex Aqua Fish sekä Turing Phone.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

sailfish_watchJolla kertoo blogissaan aloittaneensa viime kuussa kehittämään Sailfish OS -käyttöjärjestelmää Android-älykellolle ja nyt muutama viikko myöhemmin siitä on saatu toimiva demo valmiiksi. Demo on tehty valmiiksi yhteistyössä Asteroid OS:n kehittäjien kanssa. Jollan mukaan Sailfish OS sopii erityisen hyvin pienille näytöille käyttöliittymän eleohjaukseen perustuvan ideologian ansiosta.

Nyt demottu käyttöjärjestelmä on ollut kehitteillä siis vain muutaman viikon, eikä se ole lähelläkään valmista tuotetta. Jollan mukaan älykelloille suunnattu Sailfish OS sopisi hyvin myös yhtiön lisenssistrategiaan.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android