YleinenZTE

Näytönalaisella etukameralla varusteltu ZTE Axon 20 5G saapui myyntiin 449 euron hintaan

ZTE on tänään aloittanut odotuksien mukaisesti myymään maailman ensimmäistä näytönalaisella etukameralla varusteltua älypuhelinta globaalisti. Kyseessä on Kiinassa syyskuussa julkaistu ZTE Axon 20 5G, joka on nyt 21. joulukuuta tullut rajallisesti saataville globaalisti 449 euron hintaan.

Puhelimen ensimmäiset ostajat tulevat saamaan kaupan päälle myös ZTE LiveBuds -täyslangattomat kuulokkeet. Toistaiseksi Axon 20 5G:n ostamiseen vaadikaan erillinen koodi, jonka saa ZTE:n New Vision Clubista, mutta myöhemmin puhelin tulee saataville myös ilman koodia. ZTE on tuonut laitteen saataville uuden globaalin verkkokauppansa kautta kymmenissä maissa, joiden joukkoon myös Suomi kuuluu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ZTE on varustellut uutuuspuhelimen suurella 6,92 tuuman OLED-näyttöpaneelilla, jossa on Full HD+ -tarkkuus, 20,5:9-kuvasuhde, 240 hertsin kosketusherkkyys sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Näytön alapuolelle on sijoitettuna etukameran lisäksi myös sormenjälkilukija, puheluihin käytettäväkuuloke ja valoisuudentunnistin.

Koska näytönalainen etukamera on Axon 20 5G -puhelimessa ensimmäinen laatuansa, niin se vaatii myös paljon muutoksia itse näyttöpaneeliin. Yksi ongelmista tekniikassa on ollut näyttöjen läpinäkymättömyys, mutta nyt ZTE on päässyt kuitenkin sellaiseen tulokseen, jossa näytönalainen kamera voidaan tuoda kuluttajamarkkinoille asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ZTE on ratkaissut ongelman erityisellä näytön pinnoitteella, joka on erittäin läpinäkyvä ja päästää valoa sisään. 32 megapikselin selfiekameralla on myös oma piirinsä, joka säätelee eri skenaarioiden valon määrää. ZTE on myös joutunut muuttamaan näytön pikseleiden järjestystä kameran yläpuolella, mutta ZTE kertoo, ettei tämä olisi kovin hyvin havaittavissa verrattuna muuhun näyttöön. Etukameraa varten on tehty myös täysin uusia kuvankäsittelyalgoritmeja, jotka optimoivat kuvien selkeyttä.

Tehoista Axon 20 5G -puhelimessa on vastaamassa keskihintaluokkaan suunnattu Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia. Puhelin tukee luonnollisesti myös 5G-yhteyksiä NSA- ja SA -verkoissa. Sisäistä tallennustilaa ZTE on laitteeseen asettanut 128 gigatavua, mutta mukana on myös muistikorttipaikka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosan neloiskamera koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Akunkesto on 4220 milliampeeritunnin varassa ja sitä ladataan jopa 30 watin pikalatauksella USB-C-tyypin liittimen kautta. Käyttöjärjestelmäksi ZTE on kertonut Android 10, jossa on Mi Favor 10.5 -käyttöliittymä.

ZTE Axon 20 5G tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,92 tuumaa, OLED, Full HD+ -tarkkuus (2460 x 1080), 20,5:9-kuvasuhde, 90 Hz
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 765G (integroitu 5G-modeemi)
 • RAM-muisti: 8 gigatavua
 • Tallennustila: 128  + muistikorttipaikka max 2Tt
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 (MiFavor 10.5)
 • Takakamera: 64 MP pääkamera (f/1.8) + 8 MP ultralaajakulma (120 asteen kuvakenttä) + 2 MP makrokamera + 2 MP syvyyskamera
 • Etukamera: 32 MP (näytönalainen)
 • Akku: 4220 mAh + 30 watin pikalataus (QC4+)
 • Muuta: USB-C, näytönalainen sormenjälkilukija
 • Mitat: 172,1 x 77,9 x 7,98 mm
 • Paino: 198 grammaa
 • Värit: Musta

Lähde: ZTE:n tiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

 1. Taas yks ZTEn turhake.

 2. Nokian 8.3 5g puhelimeen verrattava, laadultan ja käytettävyydeltään samanmoinen.

 3. Paitsi Nokiassa on aina puhdas Android. ZTE taas ei ole.

  1. Eipä puhdas Android ole yksin autuaaksi tekijä jos puhelin on muuten kökkö.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen