HMDMWC 2019NokiaYleinen

Nokia 3.2 ja Nokia 4.2 tarjoavat vesipisaramaisen lovinäytön alle 200 eurolla – Ensimmäistä kertaa mukana myös ilmoitusvalo

HMD Global on julkaissut tänään myös kaksi muuta edullista älypuhelinta, jotka ovat Nokia 3.2 sekä Nokia 4.2. Uutuuksista Nokia 3.2 on seuraaja viime vuoden Nokia 3.1 -puhelimelle ja Nokia 4.2 edustaa täysin uutta laitetta, jollaista ei ole aikaisemmin Nokialta nähty. HMD Global on muun muassa kertonut, että Nokia-puhelimia on myyty globaalisti yli 6 miljardia kappaletta, mutta ei yhtään Nokia 4 -mallia, minkä takia tämän mallinumeron älypuhelin oli nyt oikea aika tuoda markkinoille.

Nokia 3.2 tulee HMD Globalin mukaan vastaamaan kuluttajien kysyntään omassa hintaluokassaan. Puhelimen vahvuuksiksi luetellaan laatu, design sekä jokapäiväinen käyttökokemus. Nokia 3.2 edustaa kolmannen sukupolven älypuhelinta omassa hintakategoriassaan ja se tuo mukanaan muutamia uusia ominaisuuksia, joita aiemmista Nokia-puhelimista ei ole löytynyt.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelin tarjoaa suuren 6,26 tuuman HD+ -tasoisen kosketusnäytön, jossa on 19:9-kuvasuhde sekä vesipisaramainen loviratkaisu. Tehoista vastaa Qualcommin Snapdragon 429 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on versiosta riippuen 2 tai 3 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa Nokia 3.2 tarjoaa joko 16 tai 32 gigatavua. Puhelimessa on myös tuki microSD-muistikortille. Kameroissa luotetaan yhteen 13 megapikselin pääkameraan sekä yhteen 5 megapikselin etukameraan. Akunkeston osalta HMD Global on luvannut kahden päivän akunkeston 3000 milliampeeritunnin akulla.

Puhelimessa on tuttuun tapaan puhdas Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmän Android One -versio. Nokia 3.2 tulee siis saamaan kolme vuotta tietoturvapäivityksiä ja kaksi vuotta ohjelmistopäivityksiä. Nokia 3.2 on myös yksi ensimmäisistä Nokia-puhelimista, jossa on oletuksena tuki etukameralla toteutetulle kasvojentunnistukselle.

HMD Global on ensimmäistä kertaa tuonut Nokia-puhelimeen myös LED-ilmoitusvalon. Nokia 3.2 -puhelimessa LED-ilmoitusvalo löytyy virtapainikkeesta, eikä vastaavaa ratkaisua ole aikaisemmin puhelimissa nähty. Lisäksi Nokia 3.2 -mallissa on erillinen Google Assistant -painike, jonka avulla saa Googlen henkilökohtaisen avustajan nopeasti aktivoitua.

Nokia 3.2 on tulossa maailmanlaajuisesti myyntiin toukokuussa ja tarjolla pitäisi olla markkinakohtaisesti joko 2 + 16 gigatavun versio tai 3 + 32 gigatavun versio. Edullisemman version keskimäärinen hinta on 139 dollaria ja kalliimman 169 dollaria. Nokia 3.2 on tarjolla kahdessa värissä, jotka ovat perinteinen musta sekä steel. Puhelimen tarkempi hinta ja saatavuus paljastetaan Suomessa lähempänä myynnin alkamista.

Nokia 3.2 tekniset tiedot:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 • Näyttö: 6,26 tuuman HD+ -näyttö / 19:9-kuvasuhde / vesipisaralovi
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 429
 • RAM-muisti: 2 tai 3 gigatavua
 • Tallennustila: 16 tai 32 gigatavua (tuki muistikortille)
 • Pääkamera: 13 megapikseliä (auto focus)
 • Etukamera: 5 megapikseliä
 • Akku: 4000 mAh (kaksi päivää)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie ( Android One)
 • Muuta: micro-USB, kuulokeliitin, ilmoitusvalo, Google Assistant -painike, kasvojentunnistus
 • Rakenne: Polykarbonaatti / alumiini
 • Värit: Musta ja steel
 • Hinta: 139 ja 169 dollaria

Nokia 4.2 on taasen hieman kehittyneempi älypuhelin, joka asettuu hinnoittelultaan myös alle 200 euron hintaluokkaan. Nokia 4.2 on pitkälti samanlainen kuin Nokia 3.2, mutta tekniikkaa on hieman päivitetty uudempaan ja kameroita on lisätty. Samalla näytön kokoa on hieman pienennetty. HMD Globalin mukaan Nokia 4.2 on puhelin, joka tarjoaa huippuominaisuuksia edullisessa hintaluokassa.

Puhelimen rakenteessa on otettu huomioon Nokia-vaatimukset, sillä laitteessa on polykarbonaattikehys sekä 2.5D-lasia olevat etu- ja takaosat. Näytön kooksi HMD Global on ilmoittanut 5,71 tuumaa ja siinä on HD+ -tarkkuus. Näytössä on myös 19:9-kuvasuhde sekä Nokia 3.2:n tapaisesti vesipisaramainen loviratkaisu. Tehoista kerrotaan vastaavan Qualcommin Snapdragon 439 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on joko 2 tai 3 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa on tarjolla 16 tai 32 gigatavua, mutta jollei nämä riitä on laitteessa tuki myös muistikortille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 4.2 on varusteltu luonnollisesti kaksoiskameralla, joka rakentuu 13 megapikselin pääkamerasta sekä 2 megapikselin syvyysanturista, joka mahdollistaa kuvien taustasumennuksen. Kaksoiskameran tukena on myöskin yksi LED-salama. Etukameran tarkkuudeksi on ilmoitettu 8 megapikseliä. Myöskin Nokia 4.2 -mallissa etukameralla on toteutettu kasvojentunnistusmahdollisuus. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat micro-USB-latausliitin, 3000 milliampeeritunnin akku sekä Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmän Android One -versio.

Myöskin Nokia 4.2 on varusteltu LED-ilmoitusvalolla, joka sijaitsee erikoisesti virtapainikkeessa. Lisäksi puhelimen kyljessä on erillinen Google Assistant -painike, joka helpottaa Assistantin käyttämistä.

HMD Global on kertonut Nokia 4.2 -puhelimen tulevan myyntiin globaalisti kolmessa värissä, jotka ovat musta, sininen ja pinkki. Hintaa löytyy 2 + 16 gigatavun versiolla on keskimäärin 169 dollaria ja 3 + 32 gigatavun versiolla hintaa on vastaavasti 199 dollaria. Nokia 4.2 -puhelimen toimitukset alkavat globaalisti huhtikuussa, mutta tarkempi toimitusaika ja hinnoittelu Suomen osalta kerrotaan lähempänä myynnin aloitusta.

Nokia 4.2 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 5,71 tuuman HD+ -näyttö / 19:9-kuvasuhde / vesipisaralovi
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 439
 • RAM-muisti: 2 tai 3 gigatavua
 • Tallennustila: 16 tai 32 gigatavua (tuki muistikortille)
 • Pääkamera: 13 MP pääkamera (auto focus) + 2 MP syvyyskamera
 • Etukamera: 8 megapikseliä
 • Akku: 3000 mAh
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie ( Android One)
 • Muuta: micro-USB, kuulokeliitin, ilmoitusvalo, Google Assistant -painike
 • Rakenne: Polykarbonaatti / lasi
 • Värit: Musta, pinkki
 • Hinta: 169 tai 199 dollaria

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD