AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 6 ja Nokia 2.1 saivat Android 9.0 Pie -päivityksen

HMD Global on ilmoittanut tällä viikolla aloittaneensa Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmäpäivityksen jakelun yhtiön vuonna 2017 julkaisemalle Nokia 6 -puhelimelle sekä viime vuonna julkaistulle Nokia 2.1 -puhelimelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 6 on HMD Globalin kolmas vuonna 2017 julkaisema puhelin, jolle Android 9.0 Pie on tullut tarjolle. Aikaisemmin muun muassa Nokia 5 ja Nokia 8 ovat saaneet päivityksen. Koska Nokia 6 ei ole Android One -tuoteperheeseen kuuluva Nokia-puhelin, niin päivityksen mukana ei tule kaikkia Android 9.0 Pien ominaisuuksia. Muun muassa Digitaalinen hyvinvointi -toiminto ei ole saatavilla puhelimelle.

Nokia 2.1 on taasen Android Go -puhelin, eli siis varusteltuna hieman kevennetyllä käyttöjärjestelmällä. Nokia 2.1 ei ole ollut Suomessa kovin laajasti myynnissä, mutta kyseessä on reilun 100 euron hintaluokkaan asettuva älypuhelin.

Android 9.0 Pie tuo mukanaan muutamia muutoksia käyttöliittymään ja kyseessä on Googlen yhdeksäs merkittävä Android-julkaisu ja kuudestoista suurempi päivitys. Yksi merkittävimmistä päivityksen ominaisuuksista kantaa nimeä Adaptive Battery. Kyseessä on älykäs virranoptimointiominaisuus, joka tunnistaa vähiten käytettyjä sovelluksia ja vähentää näiltä akunkäyttöä, jotta puhelimen akku kestäisi paremmin. Päivityksen mukana tulee lisäksi Adaptive Brightness -ominaisuus, joka säätää näytön kirkkautta ympäristön ja käyttötarkoituksen mukaan.

Android 9.0 Pien jakelu on siis aloitettu vuonna 2017 julkaistulle Nokia 6 -puhelimelle sekä viime vuoden Nokia 2.1 -puhelimelle. Päivityksiä jaetaan todennäköisesti vaiheittain, joten tämä tarkoittaa siis, ettei päivitykset ole heti kaikkien saatavilla.

Lähde: Juho Sarvikas (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android