HMDNokiaYleinen

Nokia 8.1 Suomessa myyntiin 399 euron hintaan – Toimitukset alkavat 14. tammikuuta

HMD Global on tänään ilmoittanut tuovansa Suomessa myyntiin yhtiön tuoreimman keskihintaluokkaan asettuvan Nokia 8.1 -älypuhelimen. Nokia 8.1 julkaistiin alun perin jo joulukuun alussa, mutta myynnin alkamista on saatu Suomessa odottaa yli kuukauden. Hintaa uutuuspuhelimelta löytyy 399 euroa ja tarjolle tuleva aluksi väriversiot sininen ja teräs.

”Jokainen älypuhelimemme tuo faneillemme aina uusia huippuluokan käyttökokemuksia. Sekä Nokia 8.1 että Nokia 5.1 Plus tarjoavat käyttäjille aiempaa tehokkaamman suorituskyvyn ja ensiluokkaisen kuvauskokemuksen tyylikkäässä paketissa, ja niiden hinta-laatusuhde on erinomainen”, sanoo Ossi Korpela, Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja, HMD Global Oy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Nokia 8.1 on kansainvälisesti palkitun ja markkinoilla hyvin suositun Nokia 7 Plus -älypuhelimen seuraaja, jossa puhelimen suorituskyky ja toiminnallisuudet ovat entistä tehokkaampia. Älypuhelimen muotoilua on myös uudistettu entistä tyylikkäämmäksi hyödyntämällä kaunista kontrastia, joka syntyy kaarevan lasin, kiillotetun metallin ja hiekkapuhalletun viimeistelyn yhdistelmästä”, Korpela jatkaa.

Nokia 8.1 rakentuu 6000-sarjan alumiinisesta kehyksestä sekä lasisista takapinnoista. Tällä kertaa HMD Global ei siis tyydy ainoastaan alumiiniin, vaan tuo premium-tuntumaa paremmin esille lasipintojen avulla. Nokia 8.1 tarjoaa myös ensimmäistä kertaa kamerassaan optisen kuvavakaimen sekä Nokia 7.1 -puhelimesta tutun PureDisplay-näytön.

Puhelimen näyttö on kooltaan 6,18 tuumaa ja siinä on 18.7:9-kuvasuhde. Tarkkuus on Full HD+ -tasoa ja mukana on muutamista muista Nokia-puhelimista tuttu lovinäyttö, joka on Euroopassa oletuksena piilotettu ohjelmistollisesti. Näytössä hyödynnettävä PureDisplay-tekniikka, joka tarkoittaa näytön kykenevän myös HDR10 -videotoistoon. HMD Globalin mukaan Nokia 8.1:n näyttö tarjoaa parhaan mahdollisen kokemuksen mobiilipelaamisessa ja videoiden katselussa. Suorituskyvystä uutuuspuhelimessa on vastaamassa Qualcommin Snapdragon 710 -järjestelmäpiiri, jonka kerrotaan olevan jopa 20 prosenttia tehokkaampi kuin Nokia 7 Plus -puhelimessa nähty Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri. Akku puhelimessa on suuruudeltaan 3500 milliampeerituntia ja tämän luvataan kestävän jopa kaksi päivää yhdellä latauksella.

Kameroissa Nokia 8.1:ssä on tehty mielenkiintoisia ratkaisuja ja hämäräkuvaamista on parannettu. Pääkamerana toimii 12 megapikselin optisella kuvavakaimella varusteltu sensori ja toisena kamerana on 13 megapikselin sensori. Laitteen kamerat on myös ZEISS-sertifioituja. Etukamera on tarkkuudeltaan 20 megapikseliä. Nokia 8.1 jatkaa Nokia 8:n perinnettä tukemalla Dual-Sight -tilaa, joka mahdollistaa bothie-kuvien taltioimisen.

Suomessa Nokia 8.1 tulee ennakkotilattavaksi siis tänään 7. tammikuuta ja hintaa löytyy 399 euroa. Puhelimen varsinainen myynti alkaa 14. tammikuuta.

Lähde: HMD Global (tiedote)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD