HMDNokiaYleinen

Nokia 8.3 5G esiteltiin virallisesti – 599 euron hintainen 5G-puhelin myyntiin kesällä

Suomalainen HMD Global on tänään virallisesti julkaissut maailman ensimmäisen 5G-tuella varustellun Nokia-älypuhelimen. Kyseessä on pitkään odotettu Nokia 8.3 5G -mallinimeä kantava älypuhelin, joka on varusteltu keskihintaluokan ominaisuuksilla, mutta budjettilippulaivan hintalapulla. HMD Global on nimittäin tuomassa uutuuspuhelimensa myyntiin vasta kesällä ja hintaa löytyy jopa 599 euroa.

Nokia 8.3 5G -puhelimessa luotetaan 6,81 tuuman Full HD+ -tasoiseen näyttöpaneeliin, joka perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Näytössä on myös 20:9-kuvasuhde sekä tuttu PureDisplay -tekniikka, joka mahdollistaa muun muassa SDR-sisällön muuntamisen reaaliaikaisesti HDR-sisällöksi. Näytössä on myös etukameraa varten tehty reikä vasemmassa yläkulmassa. Tehoista on vastaamassa Qualcommin tuore Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia versiosta riippuen. Tarjolle on tulossa myös 64 ja 128 gigatavun tallennustilalla varustellut versiot. Nokia 8.3 5G on varusteltu myös microSD-muistikorttipaikalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uuden järjestelmäpiirin ansiosta puhelimessa on tuki myös globaaleille 5G-yhteyksille standalone- ja non-standalone -tekniikoilla.

Kamerapuolella HMD Global luottaa neljään takakameraan. Neloiskamera rakentuu 64 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Ultralaajakulmakameralla on mahdollista taltioida muun muassa 120 asteen kuvia. HMD Global on laittanut etupuolelle 25 megapikselin selfiekameran. Kaikki Nokia 8.3 5G:n kamerat on ZEISS:n sertifioimat.

Kamerapuolella HMD Global on toteuttanut myös muutamia mielenkiintoisia toteutuksia. Puhelin on varusteltu Action-kamera ominaisuudella, joka mahdollistaa sulavien videoiden taltioimisen ultralaajakulmakameralla jopa Full HD 60 fps -tarkkuudella. Nokia 8.3 5G on varusteltu myös ZEISS Cinema -ominaisuudella, jolla on mahdollista taltioida elokuvamaista 21:9-kuvasuhteen videota 4K-tarkkuudella.

Akunkestosta on vastaamassa 4500 milliampeeritunnin akku, jota ladataan USB-C-tyypin latausliittimen kautta. Puhelimessa on myös perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitin. Käyttöjärjestelmänä toimii puhdas Android 10. HMD Global on lisäksi luvannut kahden vuoden päivitykset sekä kolmen vuoden tietoturvapäivitykset. Nokia 8.3 5G tulee saamaan myös Android 11 -päivityksen, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

HMD Global on ilmoittanut tuovansa Nokia 8.3 5G -puhelimen myyntiin globaalisti kesällä 2020 ja sen hinta asettuu 599 euroon. Tarjolla on ainakin 6 + 64 gigatavu ja 8 + 128 gigatavun versiot sekä myyntiin tulee vain yksi sininen väriversio, joka kantaa nimeä Polar Night.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 8.3 5G tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,81 tuumaa, LCD, Full HD+, HDR
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 765G
 • RAM-muisti: 6 tai 8 Gt
 • Tallennustila: 128 Gt + (microSD-muistikortti max. 400 Gt)
 • Pääkamera: 64 MP pääkamera (f/1.89) + 12 MP ultralaajakulmakamera + 2 MP makrokamera + 2 MP syvyysterävyyskamera (f/2.4) + kaksois-LED-salama
 • Etukamera: 24 MP (f/2.0) ZEISS-linssit
 • Akku: 4500 mAh
 • Muuta: USB-C, dual-SIM, kuulokeliitin, sormenjälkilukija kyljessä
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 (Android One)
 • Mitat: 171,90 x 78,56 x 8,99 mm
 • Paino: 220 g
 • Värit: Polar Night

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

5 Kommenttia

 1. Odotan innolla koska tulee Nokialta kunnon puhelin. NOKIA 9.2 5G. Mulla Nokia 8 SIROCCO.

  1. Onko se Sirocco ollut lippulaivapuhelin statuksensa arvoinen (eli toimiva kokonaisuus), olihan se outoa kun ei muistikorttipaikkaakaan?

   1. Itselläni on ollut Nokia 6.1, ovh. 249€, nyt 10/2018 lähtien ja olen ollut enemmänkin kuin tyytyväinen valintaani ja varsinkin Android One ominaisuuteen, jonka ansiosta puhelimessani on aina uusin Androidin puhdas versio ilman mitään Huawein harrastamaa laitevalmistajan omaa ”service packiä”, minkä johdosta puhtaasta Androidista on edes turha puhuakaan..
    Nokialaisessani en siis ole joutunut juurikaan lainkaan puuttumaan käyttöjärjestelmäpuoleen, joten sopii minulle ja nyt sitten onkin jäänyt enemmän aikaa ihan puhtaasti vain käyttää puhelintani muuhun.. 🤔😄
    Kokeilin myöskin näppituntuman verran Nokian 7.2 versiota, muttei vaihtoehto sopinut omaan käteeni, kuten tämä nykyinen 6.1. ja en kyllä lähtisi vaihtamaan tätä muuksikaan, etten paremmin sanoisi siis..
    Kiva. Kiitoksia. Heippa!
    ☺️

   2. Kyl mulle riittää 128gt muistia.

 2. Minulla on myös Sirocco. Olen ollut tyytyväinen kaikin puolin. 128 GT muisti on ollut enemmän kuin riittävä, ja pilvi korvaa lisäkortin. Nopeus on ollut oivallinen. Ainoa miinus tulee siitä, että tyylikäs kaareva 5,5″ näyttö ei olekaan ollut aivan täydellinen. Nyt sen rikkouduttua vaihto ei ole onnistunut, joten odotan myös Nokia 9:ää, alle 6″ näytöllä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD