HonorNokiaYleinen

Honor ei kiukuttele Oppon tavoin – Nokia ja Honor solmivat 5G-patenttilisensointisopimuksen

Nokian logo

Nokia ilmoitti tänään allekirjoittaneensa uuden patenttien ristilisenssisopimuksen älypuhelinvalmistaja Honorin kanssa, joka kattaa molempien osapuolten peruskeksinnöt 5G:ssä ja muissa matkaviestinteknologioissa. Sopimuksen ehtoja ei paljastettu.

”Olemme iloisia saadessamme päätökseen sopuisasti patenttien ristilisenssisopimuksen Honorin kanssa, yhtenä johtavista toimijoista Kiinan älypuhelinmarkkinoilla. Kyseessä on neljäs suuri, oikeusriidoista vapaa älypuhelinsopimus, jonka Nokia on tehnyt viimeisen kahdentoista kuukauden aikana, ja se korostaa jälleen kerran Nokian patenttisalkun vahvuutta ja vuosikymmenten mittaisia ​​ansiota matkaviestinstandardien ja muiden teknologioiden parissa”, kertoi Susanna Martikainen Nokia Mobile Devicesin Chief Licensing Officer.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”5G:n SEP-patentin haltijana ja toteuttajana Honor kunnioittaa suuresti immateriaalioikeuksia ja uskoo vahvasti, että immateriaalioikeuksien kohtuullinen arvo on tärkeä mobiiliteollisuuden kehitykselle. Patenttien ristilisenssisopimuksen solmiminen osoittaa Honorin sitoutumisen innovaatioon, mahdollistaen älykkään elämän kaikissa tilanteissa ja kaikilla kanavilla, kaikille ihmisille”, sanoi Wenyu Zhou, Honorin Head of Global Intellectual Property.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor irtautui Huaweista muutama vuosi sitten, jonka jälkeen yhtiö on lähtenyt laajentamaan toimintaansa myös Euroopassa. Honorin mukaan Eurooppa on yhtiön toinen kotimarkkina, ja myös Suomessa Honor on edelleen vahvasti läsnä. Honor pystyy Huaweista irtautuneena toimimaan ilman rajoitteita.

Nokialla on ollut Oppon ja muutaman muun kiinalaisvalmistajan kanssa haasteita solmia patenttisopimuksia. Oppo on kieltäytynyt maksamaan Nokian pyytämää summaa patenteista, jonka myötä taistelua on käyty monissa maissa oikeusteitse. Sopimusta Oppon ja Nokian välillä ei ole vieläkään saatu aikaiseksi.

Lähde: Nokia

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor