NokiaYleinen

Nokia keskeyttää OZO -virtuaalitodellisuuskameran kehittämisen – vähentää enintään 310 työpaikkaa

Nokia on ilmoittanut tänään muutoksista yhtiön Technologies -liiketoimintaan. Nyt Nokia Technologies fokus löytyy digitaalisesta terveydenhuollosta ja markkinan kasvun kiihdyttämisestä. Samalla virtuaalitodellisuuden alueen investointeja kerrotaan kohdennettavan. Nokia Technologies keskittyy lisäksi kasvattamaan brändi- ja teknologialisensointiin liittyvää liiketoimintaansa. Menestyksekäs patenttilisensointiliiketoiminta ei ole suunniteltujen toimenpiteiden piirissä.

Muutoksen myötä Nokia keskittyy hyödyntämään entistä paremmin digitaalisen terveydenhuollon tuotevalikoimaansa, joka siirtyi Nokian omistukseen Withings-kaupan yhteydessä vuonna 2016. Fokusoituneemman ja ketterämmän digitaalisen terveydenhuollon liiketoiminnan myötä Nokia aikoo kasvaa entistä merkittävämmäksi toimijaksi digitaalisen terveydenhuollon alueella sekä kuluttajien ja lääketieteen alan sidosryhmien keskuudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Virtuaalitodellisuusmarkkinan odotettua hitaampi kehitys johtaa siihen, että Nokia Technologies suunnittelee vähentävänsä investointejaan ja keskittyvänsä vahvemmin teknologialisensointimahdollisuuksiin. Nokia Technologies aikoo keskeyttää OZO-virtuaalitodellisuuskameran uusien versioiden kehittämisen, mutta kunnioittaa sitoumuksiaan olemassa oleville asiakkailleen.

Suunniteltujen muutosten arvioidaan johtavan enintään 310 työtehtävän vähentämiseen, josta enintään 190:n arvioidaan kohdistuvan Suomeen ja loppujen pääosin Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan. Nokia Technologies -liiketoimintaryhmällä on maailmanlaajuisesti yhteensä noin 1 090 työntekijää. Käynnistääkseen prosessin Nokia on tänään kutsunut Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän Suomen henkilöstön edustajat yhteistoimintaneuvotteluihin.

”Nokia Technologies on tilanteessa, jossa oikeanlaisen fokuksen ja oikeiden investointien kautta voimme merkittävästi kasvaa digitaalisen terveydenhuollon alueella ja meidän tulee tarttua tähän tilaisuuteen”, sanoi Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän johtaja Gregory Lee. ”Muutokset koskettavat välttämättä myös henkilöstöämme ja vastuullisena yhtiönä olemme sitoutuneita tukemaan muutosten kohteeksi joutuvia työntekijöitä heidän tarpeidensa mukaan muun muassa hyödyntäen Bridge-tukiohjelmaa.”

Lähde: Nokian lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia