NokiaYleinen

Nokia PureBook S14 -läppäri julkaistiin Windows 11 -käyttöjärjestelmällä – myös uudet Nokia-televisiot julki

Nokia PureBook S14

Nokian brändilisensointi jatkuu Intiassa, jossa on nyt julkaistu uusi Nokia-tietokone sekä useita uusia televisioita. Jo viime vuonna julkaistiin ensimmäinen Nokia PureBook X14 -läppäri, mutta tänään se on saanut jatkoa. Nokia-brändin lisensoinut Flipkart on esitellyt uuden Nokia PureBook S14 -läppärin, joka tarjoaa muun muassa tuoreimman Windows 11 -käyttöjärjestelmän.

Uusi Nokia PureBook S14 saa tehonsa 11. sukupolven Intel Core i5 -prosessorista ja siinä on Iris Xe -grafiikkaprosessori. Tietokoneessa on 8 tai 16 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua NVMe SSD -tallennustilaa. Näyttö on kooltaan 14 tuumaa ja se perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Näytössä on 1080p tarkkuus ja näytön kehykset on pyritty minimoimaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Painoa tietokoneella on 1,4 kilogrammaa, joten kyseessä ei ole kaikista kevyin laite. Nokia PureBook S14 tarjoaa myös USB-A 3.0 -portin, USB-C-portin ja HDMI-portin sekä muut tarpeelliset liittimet. Käyttöjärjestelmänä toimii Microsoftin uusin Windows 11, joka julkaistaan virallisesti vasta ensi viikolla.

Intiassa Nokia PureBook S14 on tulossa myyntiin 56 990 Intian rupian hintaan 3. lokakuuta. Tietokoneen hinta on suoraan muunnettuna 657 euroa.

Flipkart on julkaissut Intiassa myös uusia Nokia-älytelevisioita. Tarjolle tuodaan 50 ja 55 tuuman kokoiset QLED-televisiot sekä 43, 50 ja 55 tuuman kokoiset älytelevisiot normaalilla LCD-paneelilla. Suurin osa televisioista tarjoaa 4K-tarkkuuden, mutta poikkeuksena on 43 tuuman kokoisen 1080p tarkkuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikissa uusissa Nokia-televisioissa on Android 11 -käyttöjärjestelmä sekä neliytiminen järjestelmäpiiri. Lisäksi älytelevisiot ovat varusteltuna 2 gigatavun RAM-muistilla sekä 16 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Flipkartin mukaan kaikki televisiot on varusteltuna myös datan säästöominaisuudella.

Nokia-televisioissa kerrotaan olevan tuki Dolby Vision- ja HDR10-tekniikoille, mutta QLED-versioissa on hieman parempi väritoisto. Televisioihin on saatu lisäksi sisäänrakennetut JBL-kaiuttimet, jotka on viritetty Harman AudioEFX -tekniikalla. Kaikista parhaimmassa mallissa on kuitenkin laadukkain äänentoisto kahden 60W kaiuttimen ansiosta, joissa on Dolby Atmos -tekniikka.

Intiassa älytelevisiot ovat tulossa myyntiin QLED-versioissa edullisimmillaan 49 999 Intian rupian hintaan, joka on noin 577 euroa. LCD-versiot maksavat hieman vähemmän. Intiassa julkaistut Nokia-televisiot eivät ole saman yrityksen valmistamia kuin Euroopassa myynnissä olevat Nokia-brändiä kantavat älytelevisiot. Euroopassa älytelevisioista vastaa StreamView.

Lähde: Flipkart

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia