NokiaTeknologia

Nokian toimitusjohtaja vahvisti jälleen paluun matkapuhelimiin – ”ei ole kiire”

nokia-logoNokia paluu matkapuhelinmarkkinoille nousi jälleen pinnalle, kun Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri toisti yhtiön tilaisuuden jälkeen Mobile World Congress -messuilla Nokian palaavan mahdollisesti myymään puhelimia. Vaikka Nokia onkin vahvistanut monesti halunsa palata tavalla tai toisella matkapuhelinmarkkinoille, niin Suri sanoi, että asialla ei ole kiire. Uusia Nokia puhelimia tulee ehkä vuonna 2016, tai sitten ei.

”There’s no timeline, there’s no rush”, sanoi Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri lehdistötilaisuudessa. ”It could happen in 2016, it could happen later.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia myi matkapuhelimensa Microsoftille vuonna 2014, jonka seurauksena Nokia ei saanut valmistaa puhelimia ennen vuotta 2016. Nokia on kuitenkin saanut sittemmin takaisin oikeudet myydä älypuhelimia Nokia -brändin alla. Microsoft kaupan jälkeen olemme nähneet Nokialta yhden tuotteen, joka oli vuonna 2014 julkaistu Nokia N1 -tabletti.

Rajeev Suri teki tilaisuudessa selväksi, että Nokia haluaa odottaa oikeaa kumppania sen sijaan, että olisi kiire markkinoille. Nokia ei kuitenkaan tule itse valmistamaan puhelimia, vaan lisensoi Nokia brändin muille valmistajille.

Suri painotti myös, että Nokia haluaa valvoa ja suunnitella laitteiden kehitystä, että ne olisivat asianmukaisia. Lehdistötilaisuudessa kysyttiin myös, että olisiko Foxconn sopiva kumppani Nokialle, mutta Suri vastasi, että hän ei vielä tiedä. Suri kertoi myös, että Nokia -brändi on vieläkin hyvin vahva kaikilla tärkeillä markkinoilla, jonka takia Nokian laitteille olisi vielä hyvin kysyntää.

Lähde: CNET

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia