AndroidMWCSony

Sony Xperia X -mallisto julkaistiin kolmen jäsenen kera – uudet puhelimet Suomeen kesällä

Xperia X Performance Black Smart CoverSony on julkaissut uuden Xperia X -älypuhelinmalliston Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa. Xperia X -mallisto sai välittömästi kolme jäsentä, jotka sijoittuva eri hintaluokkiin. Xperia X ja Xperia X Performance edustavat malliston teknisesti edistyneintä päätä, kun taas Xperia XA on keskihintaluokan älypuhelin.

”Xperia X -sarjan myötä menestyksekäs Xperia-tarinamme saa aivan uuden luvun. X-sarjan kolme uutta puhelinta tarjoavat jokaiselle jotakin, keskihintaluokan yksilöllisesti suunnitellusta älypuhelimesta premium -luokan älypuhelimeen, jossa on kaikkein kehittyneimmät toiminnot. Yhteistä kaikille malleille on muun muassa erittäin laadukas kamera sekä uudenlainen muotokieli, jonka ansiosta puhelimet sopivat entistäkin paremmin käteen. Uudenlainen muotoilu ja huomiota herättävät värit puhuttelevat uskoaksemme vielä useampaa ihmistä kuin aiemmin, sanoo Rikard Skogberg, Sony Mobilen Pohjoismaiden PR- ja tuotepäällikkö.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xperia X Gold White BGSony kertoo, että Xperia X -sarja on uudistanut Xperia-perheen keskeisimmät tuntomerkit: kameran, akun ja muotoilun. Xperia-mallien kamerat ovat jo kauan olleet huippuluokkaa. Lippulaivamalleillaan Xperia X -sarja vie kameratekniikan aivan uudelle tasolle. Malleissa on ennakoiva hybridiautomaattitarkennus: yhteistyössä Sonyn suunnittelijoiden kanssa α-järjestelmäkameroille kehitetty tekniikka, joka seuraa kohdetta kuva-alalla, ennakoi sen liikkeitä ja pitää kohteen aina tarkennettuna. Toimintakuvaus nousee uudelle tasolle, ja kaikki hetket tallentuvat täydellisen terävinä. 

Xperia X- ja Xperia X Performance -puhelinten kamerassa on suuri 1/2,3 tuuman ja peräti 23 megapikselin Exmor RS -kenno, joten mallit sopivat erittäin laadukkaaseen valokuvaukseen. Myös etukameraa on uudistettu, siinä on nyt 13 megapikseliä sekä Sonyn älykäs automaattitila.

Myös Xperia XA -mallin 13 megapikselin takakamerassa sekä 8 megapikselin etukamerassa on nopea automaattitarkennus.

Sony kertoo myös, että Xperia X -sarjan akku kestää jopa kaksi vuorokautta. Lisäksi Sony on yhteistyössä Qnovon kanssa kehittänyt Xperia X- ja Xperia X Performance -puhelimiin mukautuvan latauksen – tekniikan, jonka ansiosta lataus on entistä älykkäämpää ja tehokkaampaa. Akku kuormittuu vähemmän, minkä ansiosta sen käyttöikä pitenee.

Kaikkien Xperia X -sarjan mallien muotoilu on uudistettu. Kaikissa malleissa on 5 tuuman näyttö. Puhelimien koko, muoto ja materiaali on valittu huolellisesti, jotta ne sopivat mukavasti käteen ja ovat yksinkertaisia käyttää. Uusia muotoilullisia yksityiskohtia ovat pyöristetyt kulmat sekä pyöreämpi lasi. IP65/68-luokituksen mukainen Xperia X Performance on lisäksi vesi- ja pölytiivis.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikissa malleissa on tehokkaat prosessorit: Qualcomm® Snapdragon™ 650 -prosessori (Xperia X), Qualcomm® Snapdragon™ 820 (Xperia X Performance) ja Mediatek Helio™ P10 (Xperia XA).Xperia XA WhiteSony aikoo tuoda uuden Xperia X -malliston laajasti myyntiin Suomeen ja kaikkien mallien myynti on alkamassa kesän aikana. Xperia X on tulossa Suomeen touko-kesäkuun vaihteessa ja sen vähittäishinta pyörii 600 euron tienoilla. Xperia XA on tulossa Suomeen kesäkuussa ja sen vähittäishinta on noin 300 euroa. Tehokkain ja edistyksellisin malli Xperia X Performancen myynnin odotetaan alkavan Suomessa kesä-heinäkuun vaihteessa noin 700 euron vähittäishintaan. Sony kuitenkin huomauttaa, että lopullinen suositushinta vahvistetaan vasta lanseerauksen yhteydessä.

”• Xperia X tuodaan markkinoille touko-kesäkuun vaihteessa, ja sen suositeltu vähittäishinta on noin 600€

Xperia XA tuodaan markkinoille kesäkuussa, ja sen suositeltu vähittäishinta on noin 300€

Xperia X Performance tuodaan markkinoille kesä-heinäkuun vaihteessa, ja sen suositeltu vähittäishinta on noin 700€”

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android