NothingYleinen

Nothing Phone (1) -puhelimen tärkeästä yksityiskohdasta valehdeltiin – näyttö ei olekaan aivan sitä mitä luvattiin

Nothing Phone (1)

Nothing Phone (1) -puhelin julkaistiin vasta heinäkuussa ja se tarjosi omassa hintaluokassaan virkistävää päivitystä verrattuna moniin kilpailijoihin. Teknisesti puhelin oli varsin normaali, mutta yski puhelimen vahvuus löytyi näytöstä. Nothing kuitenkin valehteli yhden tärkeän yksityiskohdan osalta, mutta nyt asia on korjattu.

Puhelimessa kerrottiin julkaisun aikaan olevan 6,55 tuuman kokoinen OLED-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä yllättävän korkea 1200 nitin maksimikirkkaus. Nothing kuitenkin valehteli näytön kirkkauden osalta, sillä todellisuudessa näyttö ei pystynytkään 1200 nitin kirkkauteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monet ulkopuoliset testaajat ovat tehneet Nothing Phone (1):n näytölle testejä, joissa päästiin huippukirkkauden kanssa vain 700 nitiin. Nothingin lupaamia 1200 nitin arvoja ei päästy saavuttamaan missään olosuhteissa. Nothing on nyt myös itse havainnut, ettei uutuuspuhelimen näyttö ollutkaan sitä mitä luvattiin, sillä puhelimen teknisiä tietoja on päivitetty yhtiön sivuilla.

Puhelimen näytön kirkkaus on muutettu 700 nitiin virallisissa tiedoissa.

Aikaisemmin näytössä ilmoitettiin olevan 1200 nitin kirkkaus.

Nothing Phone (1) teknisiin tietoihin on päivitetty näytön huippukirkkauden yltävän vain 700 nitiin aikaisemman 1200 nitin sijasta. Yli 1000 nitin kirkkaudet ovat usein vain selvästi kalliimpien puhelimien ominaisuuksia, jonka takia 700 nitiä kuulostaa järkevämmältä. Nothing ei ole itse kuitenkaan antanut mitään tarkempaa selvitystä tämän virheen osalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nothing Phone (1) -puhelimessa tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 778G+ -järjestelmäpiiri. Puhelimeen on saatu myös kaksi 50 megapikselin takakameraa, 4500 milliampeeritunnin akku sekä tuki langattomalle lataukselle. Tarkemmin puhelimeen voi tutustua SuomiMobiilin ensituntumista tämän linkin takaa. Arvostelu puhelimesta julkaistaan lähipäivinä.

Suomessa Nothing Phone (1) on tullut saataville yhtenä ensimmäisenä maana, ja sen toimitukset käynnistyivät jo 21. heinäkuuta. Tarjolla on kolme muistiversiota, joista 8 + 128 gigatavun versio maksaa 499 euroa, 8 + 256 gigatavun versio maksaa 529 euroa ja 12 + 256 gigatavun versio maksaa 579 euroa. Puhelimesta on kaksi väriversiota, jotka ovat musta ja valkoinen.

Lähde: Computerbase.de

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nothing