NetflixYleinen

Nyt Netflix-rajoitukset iskivät armotta myös Suomeen – tilin jakamiselle loppu, näin paljon ylimääräinen jäsen maksaa

Kuva: Netflix

Netflixin uudet tilien salasanojen jakamista koskevat säännöt ovat nyt saavuttaneet myös Suomen. Netflix on lähestynyt sähköpostiviestillä kaikkia suomalaisia käyttäjiä, jotka jakavat tilinsa kotitalouden ulkopuolella asuville.

Suosittu videopalvelu on huomauttanut, että Netflix-tili on tarkoitettu yhden kotitalouden käyttöön. Kaikki samassa taloudessa asuvat voivat käyttää Netflix-palvelua missä tahansa, kuten kotona, liikkeellä ollessa, lomalla ja hyödyntää uusia ominaisuuksia, kuten profiilien siirtämistä ja käyttöoikeuksien ja laitteiden hallintaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monet kuitenkin ovat vuosien varrella jakaneet Netflix-tiliensä salasanoja kavereille ja perheenjäsenille. Netflix on arvioinut jakamista tapahtuneen yli 100 miljoonalle käyttäjälle ympäri maailmaa.

Ensisijaiseksi keinoksi Netflix on ottanut sijainnin, jolla varmistetaan käyttäjän sijainti. Tilihallinnan kautta käyttäjä voi hallita ensisijaisen sijainnin avulla sitä, kenellä on pääsy tilille. Lisäksi Netflix hyödyntää ehtojen vastaisen toiminnan tarkkailuun muun muassa verkkoyhteyden IP-osoitetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiemmin ne, jotka ovat lainanneet tilejään keskenään voivat siirtyä omille tileillensä Netflixin tarjoaman profiilinsiirtopalvelun avulla. Palvelun avulla käyttäjä saa siirrettyä suositukset, katseluhistorian ja muita tietoja omalle henkilökohtaiselle tililleen. Uutena tilauksena Netflix maksaa edullisimmillaan 7,99 euroa kuukaudessa.

Jos kuitenkin haluaa jatkaa oman tilin salasanan jakamista tuttavien kesken, niin silloin täytyy maksaa lisäjäsenestä. Suomessa Netflix on kertonut lisäjäsenen lisäämisen omaan tilaukseen kustantavan 3,99 euroa kuukaudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ne joilla on kallein perhetilaus, voivat lisätä tilille kaksi ulkopuolista henkilöä lisähintaan. Tulpatilaukseen voi lisätä vain yhden lisäjäsenen. Perustilaus ei tue jäsenten lisäämistä ollenkaan. Netflixin mukaan lisäjäsenet saavat oman tilin ja salasanan, mutta tilauksen maksaa päätilin haltija.

Lisätietoja Netflix-tilin jakamisesta löytyy Netflixin ohjekeskuksesta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Hankaluus tässä on se, että mökkitelkkari on nyt ulkona netflixistä. Haluaisin katsoa omalla profiililla netflixiä myös mökilläni, mutta netflix katsoo tämän ”account shareksi”. Jos hommaan tuon ”lisäjäsenen” mökkikäyttöä varten, tällöin omat tallennetut sarjat ja etenemiset eivät näy tuossa mökkitunnuksessa. Haluaisin käyttää siis omaa tunnustani kahdessa eri paikassa, ja nyt siitä on tehty todella hankalaa, ellei jopa mahdotonta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Netflix