HuaweiSamsungYleinen

Olisitko arvannut Samsungin häviävän tälle valmistajalle taittuvanäyttöisten puhelimien myynnissä?

Samsung Galaxy Z Flip 5 ja Galaxy Z Fold 5.

Taittuvanäyttöiset puhelimet ovat olleet iso puheenaihe puhelinmarkkinoilla jo useamman vuoden ajan, mutta vasta kuluvan vuoden aikana globaaleille markkinoille on saatu puhelimia useilta valmistajilta. Kiinan markkina on kuitenkin aivan erilainen, josta on nyt saatu myös uutta tietoa eri valmistajien myynneistä.

Tutkimuksen mukaan Samsung on ei ole missään tapauksessa suosituin tai myydyin taittuvanäyttöisten puhelimien brändi Kiinassa, vaikka sitä se onkin globaaleilla markkinoilla. Kiinassa kilpailu on kovempaa, sillä taittuvien puhelimien valikoima on selvästi laajempi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Mate X3

Tietojen mukaan Huawei myy suurimman osan taittuvanäyttöisistä puhelimista Kiinassa. Huaweilla oli 50 prosentin markkinaosuus yli 10 000 juanin hintaisten taittuvien puhelimien markkinoista Kiinassa vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon aikana, eli tammi-kesäkuussa. Huawei on saavuttanut ällistyttäviä lukemia, vaikka yhtiön puhelimissa ei ole 5G-yhteyksiä.

Vuoden alkupuolella Huawei oli ykkönen kokonaismyynnissä, mutta heti toisena on Samsung. Kolmannella sijalla on Honor, neljännellä sijalla Oppo, viidennellä sijalla Vivo, kuudennella sijalla Xiaomi sekä seitsemännellä sijalla Motorola. Neljä suurilta taittuvanäyttöisten puhelimien brändiä kattavat yhteensä 79 prosenttia kaikkien taittuvien puhelimien myynnistä Kiinassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa taittuvanäyttöisten puhelimien myynti on kasvanut 72 prosentilla verrattuna vuotta aikaisempaan. Tutkimuksen mukaan puhelinmarkkina on Kiinassa laskenut jo 11 peräkkäisen neljänneksen ajan, mutta taittuvanäyttöisten puhelimien myynti on selvässä kasvussa.

Taittuvanäyttöisten puhelimien myyntijakauma laitevalmistajien mukaisesti vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon aikana.

Lähde: Ithome.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Harhaanjohtavaa otsikointia!!

    1. Millä perusteella?

  2. No kyllä on harhaanjohtava uutinen toki kommunistinen puolue estää Samsung myyntiä kiinassa kun on oma isänmaallinen tuote myynnissä kuka ostaa Huawei kun ei edes saa playstore

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei