OnePlusYleinen

OnePlus 6- ja OnePlus 6T -puhelimille jaossa nyt vakaa Android 11 -päivitys

Oneplus 6T McLaren Edition

OnePlus on ilmoittanut laittaneensa jakoon Android 11- ja OxygenOS 11 -päivityksen yhtiön muutaman vuoden vanhoille OnePlus 6- ja OnePlus 6T -älypuhelimille. Kyseessä on viimeinen suurempi Android-versiopäivitys kyseisille puhelimille, jota on jouduttu odottamaan varsin pitkään.

Päivitys on versionumeroltaan OxygenOS 11.0.0.0 ja kokoa sillä on 2,11 gigatavua. Päivitys tuo mukanaan monet Android 11 -version uudistukset, mutta mukaan on tuotu täysin uusittu OxygenOS 11 -käyttöliittymä sekä Googlen heinäkuussa 2021 julkaisemat tietoturvakorjaukset. OnePlus on kertonut päivittäneensä kameran käyttöliittymän, tuoneensa uusia ominaisuuksia Ambient-näyttöön sekä optimoinut pelitilaa ja tummaa tilaa. OnePlussan julkaiseman päivityksen sisällön voi tarkistaa alapuolelta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen muutokset:

 • Järjestelmä
  • Päivitetty OxygenOS 11 -versioon / Android 11
  • Täysin uusi käyttöliittymän muotoilu tuo mukanaan mukavamman kokemuksen erilaisilla yksityiskohtien optimoinneilla
  • Koska kyseessä on suuri Android-päivitys monilla uusilla ominaisuuksilla, päivitys saattaa kestää normaalia pidempään
  • Päivitetty Android-tietoturvakorjaukset heinäkuulle 2021
 • Pelit
  • Lisätty pelityökalulaatikko käteville Fnatic -tilan kytkimille. Voit nyt valita kolmesta ilmoitustyylistä: vain teksti, heads up ja block.
  • Lisätty pikavastausominaisuus pienessä ikkunassa Instagram- ja WhatsApp -sovelluksille. (Ota käyttöön pyyhkäisemällä alas näytön oikeassa / vasemmassa yläkulmassa pelitilan ollessa käytössä).
  • Lisätty väärien kosketuksien estotoiminto. (Ota se käyttöön pyyhkäisemällä alaspäin näytön yläosasta, napsauta ja ilmoituspalkki tulee esiin)
 • Kamera
  • Päivitetty kameran käyttöliittymä ja optimoitu joitakin toimintoja
 • Ambient-näyttö
  • Lisätty Insight-kellotyyli, joka on toteutettu yhteistyössä Parsons School of Design kanssa. Se muuttuu puhelimen käyttötietojen mukaan. (Määritetään: Asetukset > Mukauttaminen > Kellotyyli)
  • Lisätty Canvas-kellotyyli, joka voi näyttää kuvan ääriviivat suljetulla näytöllä. (Määritetään: Asetukset > Mukauttaminen > Taustakuva > Canvas)
 • Tumma tila
  • Lisätty pikanäppäin tummalle tilalle pika-asetuksiin.
  • Tukee automaattista kytkemistä päälle sekä mukautettua ajanjaksoa. (Määritetään: Asetukset > Näyttö > Tumma tila > Käynnistä automaattisesti > Käynnistä automaattisesti auringonlaskusta auringonnousuun / Mukautettu aikaväli)
 • Shelf
  • Uusi selvempi Shelf-käyttöliittymä
  • Lisätty sää-widgetti ja uudet animaatiot

Kuten normaalisti, OnePlus tulee jakamaan päivitystä hieman porrastetusti. Päivitys on nyt jaossa vain pienelle määrälle OnePlus 6- ja OnePlus 6T -puhelimen käyttäjiä, mutta muutaman päivän sisällä jakelu laajenee kaikille. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi käydä tarkistamassa menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitykset.

Lähde: OnePlus Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

9 Kommenttia

 1. One plus 6 mallissa. Näyttö menee tummaksi. Pitää bootata, että alkaa taas toimimaan. Ota automaattinen tummennus pois, auttaa. Ongelma alkoi 11 version lataamisen jälkeen.

  1. Täällä sama vaiva. Todella ärsyttävä, kun näyttö menee mustaksi ja täytyy bootata – tänäänkin jo neljä kertaa. Eikö tähän saa mitään ratkaisua! Ei pitäisi päivittää mitään, kun aina vaan huononee. Uusi ulkoasukin on ihan ***aska.

 2. Ei auttanut. Kävin lenkillä. Taas näyttö mustana. Oisko gyrosoftassa ongelma.

 3. Osaisikohan tässä joku sanoa mitä tehdä kun päivityksen jälkeen bluetooth lakkasi toimimasta joidenkin laitteiden kanssa, esim en saa yhdistettyä puhelinta enää läppäriin enkä bluetooth kuulokkeisiin. Puhelimeni on siis Oneplus 6.

 4. OnePlus 6 ja tänäänkin jo kuusi kertaa mennyt näyttö pimeäksi ja ei palaudu kun boottaamalla. Myös kameratilasta pomppaa aina takaisin yhden kuvanoton jälkeen. Kätevä päivitys, varsinkin näin yrittäjänkin näkökulmasta, kun puhelin täytyy olla toiminnassa kokoajan ja muutakin tekemistä kun buuttailla päivät pitkät. Harmittaa, kun n. 3-vuotta ollut puhelin toiminnassa ja ensimmäinen omistamani puhelin, joka on toiminut aina moitteetta, niin menee verkonpainoksi täysin turhan päivityksen takia. Jotain aivan turhia ulkoasu – ja ikonimuutoksia ja kylkiäisinä käytännössä toimimaton puhelin. Kiitos hei tämän idean keksijälle.

 5. Ajattelin jo, että onko vika muistissa, 75% käytössä. Mutta päivityksen jälkeen ei kamera meinaa toimia, köyttöjärjestelmä ei vastaa ja kauhea jumi… 4,5v ollut sama puhelin. En haluaisi uutta 🙁

 6. Tein puhelimeen OnePlus 6T päivityksen, sen jälkeen viestien lataukset ei aukene, monta kertaa olen käynnistänyt puhelin, muttei ei auta!

 7. Tein OnePlus6 päivityksen Android 11 versioon (OxygenOs 11.1.11) muutama päivä sitten.
  WhatsApp kuvat eivät ladaudu.
  Kuvakaappaus kuvat eivät tallennu sisäiseen tallennus tilaan.
  Monesti käynnistänyt uudelleen ja hakenut netistä ohjeita onnistumatta ratkaisemaan ongelmaa.

 8. Tuo OxygenOs 11.1.11 versio on ihan paska! Watsappissa mikään kuva, video ei aukea! Alkaa olla iso kyrpä otsassa!!!!

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus