NokiaOnePlusYleinen

OnePlus 8 Prossa käytetään Nokian OZO Audio -tekniikkaa

Suomalainen Nokia on ilmoittanut aloittaneensa lisensointiyhteistyön kiinalaisen OnePlussan kanssa, joka julkaisi uudet OnePlus 8- ja OnePlus 8 Pro -älypuhelimet. Vaikka OnePlus ei ole yhteistyöstä suuremmin ilmoitellut, niin Nokian mukaan uudessa OnePlus 8 Pro -älypuhelimessa hyödynnetään Nokian kolmea OZO Audio -ominaisuutta, jotka ovat Audio 3D, Audio Zoom sekä Audio Windscreen.

OZO Audio on Nokian kehittämä audiotekniikka, joka on suunnattu erityisesti älypuhelimille sekä kameroille. OnePlus 8 Prossa tekniikkaa hyödynnetään videoiden taltioinnissa. Audio 3D -tekniikan ansiosta puhelimen käyttäjät voivat taltioida luonnollista ja spatiaalista ääntä, jonka lisäksi Audio Windscreen -tekniikka vähentää huomattavasti tuulen aiheuttamaa vääristymää videoissa. Audio Zoom -toiminnon avulla voidaan keskittää äänen taltiointi zoomattaessa vain yhteen kohteeseen, vaikka tilassa olisi muutakin taustamelua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Äänenlaatu on yksi älypuhelinkäyttäjien keskeisistä vaatimuksista puhelimen valinnassa. Tuomalla Nokian OZO Audion uusimpaan OnePlus 8 Pro -lippulaivapuhelimeemme, voimme varmistaa, että käyttäjillämme on erinomainen spatiaalinen äänikokemus myös tuulisissa sääolosuhteissa ja videota zoomatessa”, sanoi OnePlussan tuotepäällikkö Jimmy Zhu.

”Olemme innoissamme mahdollistaessamme OnePlussan viimeisimmän älypuhelimen pystyvän taltioimaan korkealaatuista ääntä OZO Audio -tekniikalla, jotta kuluttajat voivat kokea eläviä, dynaamisia tallenteita. Tämä on jälleen yksi todistus johtajuudestamme edistyneiden teknologioiden lisensoijana älypuhelinten ja kameroiden valmistajille.”, kommentoi Nokia Technologiesin lisensointipäällikkö Jyri Huopaniemi.

OZO Audio -tekniikkaa on nähty jo aikaisemminkin monissa älypuhelimissa muun muassa suomalaisen HMD Globalin toimesta sekä aikaisemmin Nokia on lisensoinut tekniikkaansa kiinalaiselle BBK Electronics -yhtiölle, jonka alaisuudessa toimivat juurikin OnePlus sekä myös tunnetut brändit kuten Realme, Oppo ja Vivo.

OnePlus 8 Pro

Lähde: Nokian lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia