HMDNokiaYleinen

Huhu: Nokia 9.3 PureView -puhelimeen tulossa 120 Hz:n näyttö ja jopa 108 MP kamera

Nokia 9 PureView

HMD Globalilta ei ole nähty yli vuoteen uutta huippuluokan Nokia-älypuhelinta ja tuoreimpien raporttien mukaan myöskään kovin pian sellaista ei valitettavasti tulla näkemään. Huhuissa on mainittu Nokia 9.3 PureView -älypuhelin, mutta sen julkaisua ei odoteta ennen vuoden viimeistä neljännestä.

Nokia-puhelimia koskevista tiedoistaan tunnettu Nokia anew on julkaissut Twitterissä tietoja, joiden mukaan tulevaan puhelimeen odotetaan mielenkiintoisia näyttö- ja kameraratkaisuja. Huhujen perusteella Nokia 9.3 PureView -puhelimeen odotetaan jopa 120 hertsin näyttöpaneelia, jollainen nähtiin muun muassa uudessa OnePlus 8 Prossa. Toistaiseksi näytöstä ei ole kuitenkaan muita yksityiskohtia kerrottu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 9 PureView oli HMD Globalin ensimmäinen älypuhelin viitoiskameralla ja nyt Nokia 9.3 PureView tulee tietojen mukaan saamaan myös useamman kamerasensorin. HMD Globalin kerrotaan työstävän ainakin kymmentä prototyyppi tulevasta huippupuhelimesta, jossa on testattua 108 megapikselin, 64 megapikselin, 48 megapikselin, 24 megapikselin ja 20 megapikselin sensoreita. Lisäksi huhujen mukaan ainakin pääkamerassa tullaan näkemään optinen kuvanvakautus.

Valitettavasti Nokia 9.3 PureView -puhelimesta ei ole toistaiseksi enempää tietoja, mutta todennäköisesti ennen loppuvuodesta tapahtuvaa julkaisua tullaan kuulemaan sekä näkemään useita vuotoja. Nytkin julkaistut tiedot kannattaa ottaa pienellä varauksella, sillä niitä ei voida vielä vahvistaa.

Lähde: Twitter (Nokia anew)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

6 Kommenttia

  1. Eikös kaikissa yli 300€ puhelimissa rupee toi 108Mpix kamera jo olemaan. Koskahan toi tulee myyntiin joskus 2021 jouluks?

    1. No siellä luokassa yleinen kameran megapikseli määrä on 20-48. Ei lähelläkään 108

    2. Tulee myyntiin 8/9 2020

  2. No suurin piirtein 48-64 mpxl siinä 300-500e ja 108 kyl menee tonne hintojen yläpäähän xiaomi mi note 10 550-650e ja xiaomi mi 10 900-1000e

  3. Ei tolla megapixelimäärälä ole merkitystä vaan sillä kameran sensorilla lähinnä.

  4. Nokian puhelimet lähtökohtaisesti kiinnostavat aina. Häviävät speckseissä saman hintaluokan puhelimille, mutta tietty kotimaisuusaste sekä AndroidOne ovat itselleni vahvoja ostoperusteita. Itselläni Nokia 8.1. tällä hetkellä, sai hyvään hintaan kun odotti reilu puoli vuotta julkaisusta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD