OnePlusYleinen

OnePlus aloittaa palkkionmetsästysohjelman ja ryhtyy yhteistyöhön tietoturva-yhteisö HackerOnen kanssa

OnePlussan panostukset kyberturvallisuuteen saavat lisää konkretiaa kahden uuden hankkeen myötä. Uusi OnePlus Security Response Center -verkkoalusta ja yhteistyö HackerOnen kanssa tähtäävät uhkatilanteiden ennakoimiseen. OnePlus Security Response Center -hankkeeseen voivat osallistua sekä tietoturva-alan ammattilaiset että valkohattuhakkerit.

Älypuhelinvalmistaja OnePlus julkisti tänään kaksi uutta hanketta, joiden tavoitteena on suojata käyttäjiä mahdollisilta tietoverkkouhilta. Uusi OnePlus Security Response Center palkitsee henkilöitä, jotka löytävät OnePlussan järjestelmiä mahdollisesti haittaavia uhkia. Lisäksi OnePlus on aloittanut yhteistyön HackerOne-yhteisön kanssa. Kumppanuuden myötä OnePlus pääsee hyödyntämään laajaa tietoturva-asiantuntijaverkostoa ja selvittämään mahdollisia tietoturvaheikkouksia, ennen kuin ulkoiset toimijat voivat käyttää niitä hyväkseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Haluamme taata turvallisuuden asiakkaidemme tiedoille”, sanoo OnePlussan toimitusjohtaja ja perustaja Pete Lau. “Uudet hankkeemme ovat osoitus panostuksistamme käyttäjätietojen turvaamiseen.”  

Ympäri maailmaa toimiva OnePlus Security Response Center kannustaa tutkijoita ja tietoturva-ammattilaisia löytämään, paljastamaan ja korjaamaan ongelmia, jotka voivat vaikuttaa OnePlussan järjestelmien turvallisuuteen. Tarkoitus on myös auttaa OnePlussaa ennakoimaan mahdolliset ulkoiset tekijät, jotka voivat uhata käyttäjien tietoturvaa.

Ammattilaisilla ja valkohattuhakkereilla on mahdollisuus etsiä ja ilmoittaa OnePlussaa koskevia tietoturvaongelmia uuden palkkionmetsästysohjelman (bug bounty program) avulla. Palkkiot virheraporteista vaihtelevat 50 dollarista 7 000 dollariin, riippuen uhan mahdollisesta vaikutuksesta tietoturvalle. Tietoturvatutkijat voivat raportoida mistä tahansa havaitsemastaan uhasta OnePlussan verkkosivuilla, yhteisöfoorumilla ja sovelluksissa. OnePlussan omat asiantuntijat tarkastavat raportit.

Koko ohjelman ohjeet ja standardisoitu lomake tietoturvaongelmien ilmoittamiseen löytyvät osoitteesta security.oneplus.com.

Yhteistyö HackerOnen kanssa tuo OnePlussalle mahdollisuuksia saada turvallisuusasiantuntijoiden, akateemisten tutkijoiden ja riippumattomien asiantuntijoiden näkemyksiä, joiden avulla se voi paljastaa mahdollisia uhkia OnePlussan järjestelmissä. Yhteistyö HackerOnen kanssa alkaa pilottiohjelmana, joka kutsuu valittuja tutkijoita testaamaan OnePlus-järjestelmiä mahdollisten uhkien varalta. Ohjelman julkinen versio on suunniteltu julkaistavaksi myöhemmin vuoden 2020 aikana.

Lähde: OnePlussan lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus