AndroidOnePlusYleinen

OnePlus aloitti virallisen Android 12- ja OxygenOS 12 -päivityksen jakelun OnePlus 9 -sarjan puhelimille – Euroopassa joudutaan vielä odottamaan

OnePlus on tänään ilmoittanut foorumipostauksensa avulla tuoneensa jakeluun tuoreimman Android 12- ja OxygenOS 12 -päivityksen yhtiön OnePlus 9 -sarjan huippupuhelimille. Aluksi uutuuspäivitys on saatavilla vain käyttäjille, jotka ovat ostaneet puhelimensa Intiasta tai Pohjois-Amerikasta. Euroopassa päivitystä joudutaan edelleen odottamaan.

Aikataulua Euroopan markkinoille OnePlus ei ole vielä vahvistanut, mutta nähtävästi montaa päivää ei tarvitse odottaa. OnePlus jakaa tällä hetkellä päivitystä porrastetusti ja vain muutamat ovat saaneet sen heti ilmoituksen yhteydessä. Uusi päivitys tuo mukanaan paljon uusia ominaisuuksia sekä emobrändin Oppon kehittämiä ColorOS-ominaisuuksia ja koodipohjan. OnePlus on listannut päivityksen sisällön ja sen voi katsoa alapuolelta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen muutokset:

 • Järjestelmä
  • Optimoitu työpöydän kuvakkeet parannetuilla tekstuureilla käyttämällä suunnittelua, joka on saanut inspiraation uusista materiaaleista, ja ne yhdistävät valot ja kerrokset
 • Tumma tila
  • Tumma tila tukee nyt kolmea säädettävää tasoa, joka mahdollistaa persoonallisemman ja mukavamman käyttökokemuksen
 • Shelf
  • Uusia tyylivaihtoehtoja korteille, jotka tekevät sisällöstä visuaalisempia ja helpommin luotettavia
  • Lisätty kuulokkeiden ohjauskortti
  • Lisätty pääsy OnePlus Scoutiin Shelf-tilassa, jonka avulla voit etsiä puhelimella useita sisältöjä mukaan lukien sovelluksia, asetuksia, mediatietoja jne.
  • Lisätty OnePlus Watch -kortti Shelf-tilaan, jolla voi vilkaista helposti terveystiedot
 • Work-Life Balance
  • Work-Life Balance -ominaisuus on kaikkien käyttäjien saatavilla, joten nyt voi vaihtaa helposti työ- ja normaalitilan välillä pika-asetusten kautta
  • WLB 2.0 tukee nyt automaattista työ- ja normaalitilan vaihtoa, joka perustuu tiettyihin paikkoihin, Wi-Fi-verkkoon ja aikaan, ja tuo myös mukautetut sovellusilmoitusprofiilit personoinnin perusteella
 • Galleria
  • Galleriassa voi nyt vaihtaa eri asettelujen välillä kahden sormen nipistyseleellä, tunnistaa älykkäästi laadukkaimmat kuvat ja rajaa pikkukuvan, sisällön perusteella
 • Canvas AOD
  • Canvas AOD tuo erilaisia linjojen ja värien tyylejä, ja tarjoaa henkilökohtaisemman lukitusnäytön käyttökokemuksen inspiroivilla visuaalisilla elementeillä
  • Optimoitu ohjelmistoalgoritmi ja parannettu kasvojentunnistus tunnistamaan paremmin eri hahmojen ominaisuudet ja ihonväri

Aikaisemmin Android 12 ja OxygenOS 12 ovat olleet saatavilla OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -puhelimille avoimena beetaversiona, joten vakaan version julkaisu oli odotettavissa. OnePlus tulee tarjoamaan samaa päivitystä myös lukuisille muillekin puhelimilleen tulevaisuudessa. Päivityksen saavat myös OnePlus 9R 5G, OnePlus 8T, OnePlus 8 Pro, OnePlus 8, OnePlus 7T Pro, OnePlus 7T, OnePlus 7 Pro, OnePlus 7, OnePlus Nord 2, OnePlus Nord ja OnePlus Nord CE 5G.

Mitä OxygenOS 12 tuo mukanaan?

OxygenOS 12

OnePlussan mukaan Oppon ColorOS:n koodipohjan integrointi OxygenOS 12 -versioon säilyttää nopean ja sulavan OnePlussan DNA:n, tarjoten samalla täysin päivitetyn kokemuksen vakaammasta ja virtaa säästävämmästä järjestelmästä. Uusien ominaisuuksien avulla OxygenOS 12 tarjoaa OnePlussan mukaan monipuolisemman kokemuksen, virtaviivaistaen käyttäjien päivittäistä työskentelyä ja parantaen digitaalista hyvinvointia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudessa OxygenOS 12 -versiossa valon ja tilan paremman käytön ansiosta käyttöliittymä luo käyttäjille OnePlussan mukaan turvallisen ja rennon kokemuksen. Visuaaliset valon ja tilan muutokset lisäävät selkeyttä ja parantavat luettavuutta ja helppokäyttöisyyttä. OnePlussan mukaan Zen-tila ja hiljattain käyttöön otettu yksityinen tallelokero ovat täydellisiä esimerkkejä. Sovelluksissa on luotu uusi tyyli valon ja varjojen avulla.

OxygenOS 12 -versiossa ulkonäköä on pyritty yksinkertaistamaan selkeämmällä typografialla. Sen luvataan tekevän OxygenOS 12:sta ymmärrettävämmän eri kulttuureista ja alueilta tuleville käyttäjille. Yksinkertaisuuteen perustuen OnePlus on parantanut myös yksityiskohtia tarjotakseen ensiluokkaisen kokemuksen lisäämällä varjoja, hienovaraisia kaltevuuksia ja mukauttamalla kuvitusta käyttötilanteen mukaan. Tämä näkyy muun muassa aikaisempaa graafisempina sovelluskuvakkeina.

OnePlus-puhelimista tuttu Shelf-näkymä päivitetään täysin OxygenOS 12 -käyttöjärjestelmään laajemmalla valikoimalla kustomointeja. Uusittu Shelf mahdollistaa räätälöidyt ja eri kokoiset ominaisuuskortit sekä taustakuvat, joiden avulla voi ryhmitellä ominaisuuksia ja muokata asettelua haluamalla tavalla. Askelmittari on päivitetty Health-kortiksi, johon voit myös liittää OnePlus Watch -älykellon, jotta saa paremman pääsyn myös muihin terveystietoihin, kuten sykkeeseen tai kalorinkulutukseen.

Parantaen tehokkuutta ja yksinkertaistaen toimintoja, OnePlus integroi OnePlus Scout-hakutoiminnon Shelfiin globaalisti. Tämä ominaisuus on ollut aikaisemmin käytössä Intiassa ja sen kerrotaan tarjoavan yhden palvelun kaikille hauille. Scoutin kautta löytää laitteen kaiken sisällön, mukaan lukien asiakirjat, yhteystiedot, musiikkikappaleet ja verkkosivumerkinnät.

OxygenOS 12 -versiossa on uudistettu myös Muistiinpanot-sovellus, johon on tuotu kokonaan uusia muokkaustoimintoja. OxygenOS 12 -versiosta lähtien voi nyt muokata muistiinpanojen sisältöä uusilla editointityökaluilla. Lisäksi Doodle-ominaisuutta voi käyttää hahmotellessa ideoita piirtämällä.

Perustuen samaan filosofiaan kuin Zen-tila, OnePlus on tuonut Work Life Balance 2.0 -tilan OxygenOS 12 -versioon. WLB 2.0 tilassa eri sovellusten asetuksia, ilmoituksia ja viestejä voi ryhmitellä kahteen eri tilaan (työ ja vapaa-aika) ja lajitella tärkeysasteen mukaan. Työ- ja vapaa-ajan tilat vaihtuvat älykkäästi sijainnin, Wi-Fi-verkkojen tai määritetyn kellonajan mukaan, niin voit erottaa työajan vapaa-ajasta helposti.

Uudessa päivityksessä OnePlus on parantanut myös tummaa tilaa, sillä nyt tummuutta voi säätää kolmen eri tason välillä, jotka ovat gentle, medium sekä enhanced. OnePlus Nord 2 -puhelimesta tutuksi tullut Toolbox-pelityövalikko tulee saataville myös OxygenOS 12:n myötä kaikille OnePlus-puhelimille. Toolbox 2.0 tukee muun muassa äänimodulaattoria viidessä suositussa pelissä (PUBG/CODM/LOLM/FreeFire/Fortnite), jonka avulla voi vaihtaa ääntä pelin sisäisten keskustelujen aikana suojaten yksityisyyttä ja samalla lisäämällä hauskuutta peliin.

Päivityksen OxygenOS 12 -versiossa saa myös Canvas-näyttö. OnePlus kertoo optimoineen ominaisuutta ja lisänneen erilaisia uusia värejä ja tyylejä monipuolisemman kustomoinnin mahdollistamiseksi. Valokuvien valinta ja lopullisten tehosteiden säätö on tullut joustavammaksi, sillä ominaisuus mukautuu eri kokoisiin kuviin ja tukee kuvan skaalaamista. Samaan aikaan käyttäjät voivat poistaa viivat, jotka eivät sovi kuvaan, niin lopputulos on realistisempi, mutta yksilöllisempi.

Myös yksityisyyteen on tehty muutoksia, sillä OnePlus kertoo sen olevan aina etusijalla. OnePlus on parantanut edelleen tietoturvaominaisuuksia ja virtaviivaistanut yksityisen datan tallennusta, helpottaen käyttäjien henkilökohtaisten tiedostojen lajittelua. Yksityiseen tallennustilaan tallennetut tiedot on eristetty muista sovelluksista, mutta ne ovat henkilökohtaisesti saatavilla. Käyttäjät voivat pitää henkilökohtaiset tiedostot, kuten valokuvat, videot, äänitiedostot ja asiakirjat, yksityisessä kassakaapissa.

Lähde: OnePlus Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. kirjoitin vähän aikaa sitten oneplus9ja9pro anroid12 ongelmista ,9pro on alkanut toimimaan,korjas itse5g.toiminnan,mutta9 ei toimintut,kävi huollossa.ovat lähettänyt ohjelmiston,palautti11.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android