OnePlusYleinen

OnePlus esitteli mielenkiintoisen OnePlus 8T Concept -puhelimen – takaosan lasi vaihtaa väriä ja uusi mmWave-tutka monitoroi hengitystä

OnePlus 8T Concept

OnePlus on tänään esitellyt yhtiön uuden konseptipuhelimen, jossa demotaan erilaisia innovatiivisia ratkaisuja. Jo viime tammikuussa esiteltiin OnePlus Concept One -älypuhelin, jonka kohokohta oli elektrokromilasin avulla piiloutuva kamera. Nyt uusi konseptipuhelin pohjautuu OnePlus 8T -malliin, josta on jalostettu OnePlus 8T Concept, jossa OnePlus esittelee yhtiön uusimpia innovaatioita sekä vie elektrokromilasin vielä pidemmälle.

Uudessa OnePlus 8T Concept -puhelimessa päämääränä on ollut parantaa käyttökokemusta konseptitekniikoilla, joilla on OnePlussan mukaan positiivinen vaikutus käyttäjiin tulevaisuudessa. OnePlus 8T Concept yhdistää luonnon inspiroiman muotoilun sekä edistyneet tekniikat, jotka helpottavat vuorovaikutusta käyttäjän ja laitteen välillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Elektroninen väri, materiaali ja viimeistely (ECMF) ovat OnePlus 8T Concept -puhelimen keskiössä. Laitteen fyysinen suunnittelu on tehty toimimaan dynaamisesti käyttäjän ja ohjelmiston ominaisuuksien kanssa. Puhelimeen on tuotu väriä muuntava kalvo, joka sisältää metallioksidia lasissa, jossa metalli-ionien valenssitila vaihtelee eri jännitteillä. Kun lasin metallioksidiodit aktivoituvat, niin lasin väri muuttuu tummansinisestä vaalean hopeaksi.

ECMF:n OnePlus on yhdistänyt konseptissa myös mmWaven kanssa, jonka kerrotaan muuttavan tapaa, jolla olemme vuorovaikutuksessa teknologian kanssa. Kyseessä on 5G:ltä lainattu tekniikka, jonka toiminta periaate on, että mmWave-tutkamoduuli lähettää ja vastaanottaa sähkömagneettisia aaltoja. Kun vastaanotetaan sähkömagneettisia aaltoja, niin digitaalinen signaalinkäsittely (DSP) ja CPU suorittavat signaalin ja informaation käsittelyn, jolloin laite voi havaita, kuvata, paikantaa, ja seurata esineitä.

Näille konseptitoteutuksille OnePlus on pyrkinyt etsimään myös etuja loppukäyttäjälle. OnePlussan mukaan elektrokromisen lasin värin vaihtuminen ja mmWave-tunnistustekniikka ovat vasta ensimmäinen askel avattaessa monenlaisia mahdollisuuksia ihmisen ja älypuhelimen vuorovaikutuksen välillä. OnePlussan mukaan nykyisessä toteutuksessa väriä vaihtava lasi voisi ilmoittaa saapuvan puhelun väriä vaihtamalla, ja käyttäjä voisi vaikka hyväksyä tai hylätä puhelun yksinkertaisella eleellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen konseptipuhelimen erikoisuus on hengitysmonitori, jossa hyödynnetään mmWave-tunnistustekniikkaa. Puhelin pystyy sen avulla rekisteröimään käyttäjän hengityksen ja samalla elektrokromilasi voi vaihtaa hengityksen tahdissa väriään.

OnePlus on perustanut yhtiön sisällä OnePlus Gaudí:n, jonka tavoitteena on antaa luoville ihmisille mahdollisuus ratkaista ongelmia uusilla ja leikkisillä tekniikoilla. Kyseessä on monikulttuurinen ja monipuolinen 39 henkilön suunnittelutiimi, joka sijaitsee Shenzhenissä, Taipeissa, New Yorkissa sekä Intiassa. Tiimin kerrotaan uskovan siihen, että taide haastaa tekniikan ja tekniikka innostaa taidetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi OnePlus Gaudí -suunnittelutiimi on tuonut yhtiön Never Settle -hengen OnePlus 8T -puhelimeen integroimalla uudenlaisen luonnollisemman, biologisesti inspiroivan interaktiivisuuden. OnePlus Gaudí -tiimi kehitti OnePlus 8T Concept -laitteesta vaihtoehtoisen version, joka yhdistää orgaanisen muotoilun teolliseen muotoiluun.

Nyt esitelty OnePlus 8T Concept ei ole tulossa koskaan myyntiin asti, vaan konseptipuhelimen ideana on esitellä uusia teknisiä ratkaisuja, joita saatetaan kyllä tulevaisuudessa nähdä OnePlussan älypuhelimissa.

Lähde: OnePlussan tiedot (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Tämä se vasta sellainen peli on notta kaikkia muita se todella kiinostaa,paitsi Nokia fanboita, hänelle happamia röytäyksiä.🤣

  2. Korona-puhelin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus