OnePlusYleinen

OnePlus esitteli OxygenOS 13 -käyttöliittymän – tällaisia uudistuksia OnePlus-puhelimet saavat vielä tänä vuonna

OxygenOS 13

OnePlus on esitellyt uuden OnePlus 10T -puhelimen ohella myös uuden OxygenOS 13 -käyttöliittymäversion, joka on rakennettu Android 13 -käyttöjärjestelmän ympärille. OnePlus on luvannut tuoda uudessa versiossa saataville vanhoja OnePlussan ominaisuuksia, mutta myös paljon uutta. OxygenOS 13:n jakelu käynnistyy päivityksenä myöhemmin tänä vuonna.

OnePlussalle tyypillistä suunnittelufilosofiaa noudattaen OxygenOS 13 yhdistää nopean ja sulavan kokemuksen sekä vakaamman suorituskyvyn uuteen Aquamorphic-tyyliin, joka saa inspiraationsa OnePlussan mukaan veden virtauksesta. OxygenOS 13:n tarkoituksena on parantaa digitaalista elämää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”OxygenOS 13:lla tarjoamme edelleen kokemuksen, jota pitkäaikaiset käyttäjämme rakastavat, kuten nopeamman ja sulavamman käyttökokemuksen, vakaan suorituskyvyn ja helppokäyttöisyyden. Olemme myös tehneet mielenkiintoisia parannuksia vastataksemme paremmin käyttäjien tarpeisiin ja muuttuviin elämäntapoihin ja tarjotaksemme päivityksen, joka korostaa kustomointia ja personointia, pelaamista ja monipuolista liitettävyyttä”, sanoo Gary Chen, Head of OS Product.

OnePlus kertoo virkistäneensä OxygenOS:n estetiikkaa, jotta se olisi tyyliltään rauhoittava, luonnollinen ja monipuolinen kuten vesi, mistä termi “aqua” johtuu. Sanan jälkimmäinen puolisko ”morphic” viittaa huipputeknologiseen tyyliin, joka näkyy minimalistisissa ikoneissa, animaatioissa sekä erilaisissa muodoissa ja tekstuureissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OxygenOS 13:n kerrotaan tarjoavan tarkoituksenmukaisen muotoilun, joka näkyy muun maussa harkittuina yksityiskohtina, joista jokaisesta elementistä on hyötyä. Rauhallinen elinvoimaisuus on myös yksi OxygenOS 13:n osa-alue. OnePlussan mukaan tyyli ja käytäntö ovat rinnakkain OxygenOS 13:ssa, parantaen käyttökokemusta ennakoimalla tarpeen ja tekemällä widgetit helpommin saataville yhdellä pitkällä painalluksella.

OnePlus kertoo panostaneensa myös älykkääseen muotoiluun, sillä värit muuttuvat älykkäästi vastaamaan sitä vuorokaudenaikaa, jolloin laitetta käytetään. Käyttöjärjestelmä on kirkkaampi aamulla ja saa tummemman, rauhallisemman esteettisen tyylin illalla.

OxygenOS 13 hyödyntää AI System Boosteria, mikä vie sen sulavan ja vakaan suorituskyvyn entistä pidemmälle. Älykkäiden muistinhallintajärjestelmien avulla AI System Booster mahdollistaa useiden sovellusten pyörittämisen samanaikaisesti, jotta voit siirtyä nopeasti yhdestä toiseen sujuvasti ja ilman keskeytyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Always-on-display on myös kehittyneempi. OxygenOS tarjoaa sen avulla käyttäjälle tietoa ilman että näyttöä tarvitsee erikseen laittaa päälle tai avata laitteen lukitusta. OxygenOS 13 sisältää entistä monipuolisemman valikoiman AOD-ominaisuuksia, eli voit valita mitä tietoja haluat Always-on-display-näytölle. Kuunteletpa musiikkia tai luot mestariteoksia Canvasilla tai Bitmojilla, OxygenOS 13:n AOD mahdollistaa helpon navigoinnin liikkeellä ollessasi.

OxygenOS 13 tulee tarjoamaan myös älykkäämpiä kokemuksia, joita ovat Sidebar Toolbox sekä HyperBoost Gaming Engine. Mukana on myös tuki Spatial Audio -toiminnolle, joka tarjoaa elokuvalaatuisen äänen. Fast Pair -ominaisuuden avulla voi yhdistää puhelimen nopeammin kuulokkeiden kanssa ja Audio Switch mahdollistaa äänilaitteen vaihtamisen nopeasti.

Myös tietoturvaan on tehty parannuksia. OxygenOS 13 varoittaa automaattisesti vaarallisista sovelluksista ja latauksista. Lisäksi se pitää sijainnin turvassa, vaikka käyttäjä muodostaisi yhteyden julkiseen Wi-Fi-verkkoon. Yksityisen kassakaapin paranneltu versio debytoi OxygenOS 13:ssa, joka suojaa tiedot, asiakirjat ja mediatiedostot virtuaalisessa tallelokerossa, jotta muut sovellukset eivät pääse niihin käsiksi.

Milloin ja mihin laitteisiin tulossa?

OnePlus on kertonut tuovansa OxygenOS 13 -version tarjolle useille puhelimille alkaen vuoden 2022 lopusta. Aluksi se tulee tarjolle OnePlussan mukaan ”pian” OnePlus 10 Prolle ja myöhemmin tänä vuonna vielä OnePlus 10T -puhelimelle. Lisäksi OxygenOS 13 tuodaan tarjolle useille muillekin puhelimille, jotka ovat listattuna alapuolella.

  • Lippulaiva-tuotesarja: OnePlus 8, OnePlus 8 Pro, OnePlus 8T, OnePlus 9, OnePlus 9 Pro, OnePlus 9R, OnePlus 9RT, OnePlus 10 Pro, OnePlus 10R, OnePlus 10T
  • Nord-tuotesarja: OnePlus Nord 2, OnePlus Nord 2T, OnePlus Nord CE, OnePlus Nord CE 2, OnePlus Nord CE 2 Lite

Lähde: OnePlus

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus