XiaomiYleinen

OnePlus Nord 2:n ”tappaja” julkaistiin – Tällainen on Dimensity 1200 -piiriin perustuva POCO F3 GT

POCO F3 GT

Xiaomi on julkaissut tänään Intian markkinoille uuden POCO F3 GT -älypuhelimen, joka on käytännössä täysin sama laite kuin Kiinassa aikaisemmin esitelty Redmi K40 Gaming Edition. Tuotetta myydään nyt vain Poco-brändin alaisuudessa ja ohjelmisto on kustomoitu paikallisille markkinoille. Euroopassa Xiaomi ei ole ilmoittanut tuovansa puhelinta myyntiin.

Siinä missä eilen julkaistu OnePlus Nord 2 oli ”lippulaivapuhelimien tappaja”, niin nyt POCO F3 GT -puhelinta voidaan luonnehtia Nord 2:n ”tappajaksi”. Kyseessä on varsin samanlaisilla ominaisuuksilla varusteltu älypuhelin, joka tuo kuitenkin mobiilipelaajille hieman enemmän tarjontaa. Lisäksi POCO F3 GT on Intiassa selvästi edullisempi kuin OnePlus Nord 2.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö puhelimessa on kooltaan 6,67 tuumaa ja siinä on 120 hertsin virkistystaajuus sekä 480 hertsin kosketusherkkyys. Näytössä on lisäksi HDR10+ -tuki ja etukameraa varten tehty pieni reikä. Näyttö perustuu OLED-tekniikkaan ja sen tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle.

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä 6 nm prosessilla valmistettu Dimensity 1200 -järjestelmäpiiri. Piiri koostuu kahdeksasta ytimestä, jotka ovat yksi 3,0 Ghz:n Cortex-A78 -ydin, kolme 2,6 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A78-ydintä sekä neljä 2,0 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A55-ydintä. Mukana on myös yhdeksänytiminen Mali-G77 MC9 -grafiikkaprosessori. MediaTek on varustellut järjestelmäpiirin myös integroidulla 5G-modeemilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi on panostanut POCO F3 GT -puhelimessa myös jäähdytysjärjestelmään, jonka kerrotaan olevan kehittynyt. Mukana on muun muassa grafeenikalvo ja höyrykammio. Puhelimesta on olemassa useampi muistiversio, joissa on 6, 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimen yksi mielenkiintoisista ominaisuuksista on oikeaan kylkeen sijoitetut pelipainikkeet. Kyljessä on ylös ponnahtavat mekaaniset painikkeet, joiden kerrotaan parantavan mobiilipelikokemusta.

POCO F3 GT tarjoaa myös stereokaiuttimet, jotka ovat erityisesti pelaamiseen optimoidut. Puhelin tukee myös Hi-Res-äänenlaatua. POCO F3 GT pitää sisällään myös kolmoismikrofonijärjestelmän. Xiaomi on laittanut puhelimeen X-akselisen värinämoottorin, joka antaa realistisen värinäpalautteen peleissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

POCO F3 GT on varusteltuna kolmoiskameralla, joka koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin makrokamerasta. 64 megapikselin pääkamerassa kerrotaan olevan uudistettu linssi, joka vähentää linssin häikäisyä ja lisää valonläpäisyä. Linssissä on f/1.65-aukko. Ultralaajakulmakameralla pystytään taltioimaan kuvia 120 asteen kuvankentällä ja makrokamera mahdollistaa kuvaamisen 4 senttimetrin etäisyydellä kohteesta. Puhelimessa on lisäksi erikoismuotoiltu salama takaosassa. Etuosassa on 16 megapikselin selfiekamera.

Akunkesto uutuuspuhelimessa on suuren 5065 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata 67 watin pikalatauksella. Xiaomin mukaan akku latautuu täyteen vain 42 minuutissa. POCO F3 GT -puhelimelle on myös kustomoitu keltainen laturi ja latauskaapeli. Lisäksi latauskaapelin USB-C-päästä on tehty L-muotoinen, joten se ei haittaa pelaamista.

Intiassa POCO F3 GT tulee maksamaan 6 + 128 gigatavun versiossa 26 999 rupiaa, 8 + 128 gigatavun versiossa 2899 rupiaa sekä 8 + 256 gigatavun versiossa 30 999 rupiaa, joten hinnat ovat suoraan muunnettuna 308 euroa, 330 euroa sekä 354 euroa. Puhelimesta on saatavilla kaksi väriversiota, jotka ovat musta Predator Black sekä hopea Gunmetal Silver.

POCO F3 GT:n tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,67 tuumaa, OLED, Full HD+ (2400 x 1080), 20:9-kuvasuhde, 120 Hz virkistystaajuus
 • Järjestelmäpiiri: MediaTek Dimensity 1200
 • RAM-muisti: 6 tai 8 gigatavua (LPDDR4x)
 • Tallennustila: 128 tai 256 (UFS 3.1)
 • Takakamerat: Kolmoiskamera+ kaksois-LED-salama
  • Pääkamera: 64 MP (f/1.65)
  • Ultralaajakulma: 8 MP (120 asteen näkökenttä)
  • Makrokamera: 2 MP
 • Etukamera: 16 MP
 • Akku: 5065 milliampeerituntia (ei irrotettava)
 • Lataus: 66W langallinen pikalataus
 • Liitännät ja tekniikka: USB-C, USB 3.1, NFC
 • Muuta: Dual-SIM, sormenjälkilukija näytössä, kasvojentunnistus, stereokaiuttimet
 • Käyttöjärjestelmä: Android 11 + MIUI 12.5
 • Rakenne: Alumiinikehys, Gorilla Glass 5 -lasipinnat
 • Värit: Muista ja hopea

Lähde: POCO India

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi