GoogleYleinen

Nyt ei kannata ostaa Wear OS -älykelloa – Googlen uusi Wear OS 3 tulee päivityksenä vain muutamille älykelloille

Google on vihdoin antanut nimen aikaisemmin jo paljastetulle uudelle älykelloille kehitetylle Wear OS -versiolle. Uusi nimi on Wear OS 3. Uusittu Wear OS 3 tulee saataville päivityksenä rajoitetulle joukolle nykyisiä älykelloja vuoden 2022 toisella puoliskolla. Kovinkaan nopeasti päivitystä ei tulla julkaisemaan vanhoille Wear OS -älykelloille, vaikka uuteen versioon perustuvia ensimmäisiä älykelloja odotetaan Samsungilta jo elokuun alkupuolella.

Googlen mukaan uusimman päivityksen tulevat ensi vuonna saamaan Mobvoin TicWatch Pro 3 GPS, TicWatch Pro 3 Cellular/LTE, TicWatch E3 ja tulevat TicWatch-laitteet, lisäksi päivitys tulee Fossil Groupin uuden sukupolven laitteille, jotka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käytännössä Wear OS 3 on tulossa tällä tiedolla vain Mobvoin ja Fossilin älykelloille, ja listaus jättää suuren osan älykelloista päivityksen ulkopuolelle. Jos hankinnassa on Wear OS -älykello, niin sellaista ei kannata juuri nyt ostaa, sillä todennäköisesti uutta päivitystä siihen ei ole tulossa. Myöskään todennäköisesti Wear OS 3:n päivityksenä saavia älykelloja ei kannata ostaa, sillä Googlen mukaan joissakin tapauksissa uusi päivitys saattaa vaikuttaa negatiivisesti käyttökokemukseen. Google on kuitenkin luvannut tarkentaa tietoja ennen päivitystä, jotta käyttäjät voivat päättää haluavatko päivittää uuteen versioon.

Lisäksi Wear OS -päivitys vaatii täydellisen tehdasasetuksien palauttamisen, joka pyyhkii kaikki tiedot älykellosta. Jos päivitystä ei halua älykelloonsa, niin Google on luvannut jatkaa nykyisenkin version tukea muutaman vuoden. Nykyisen Wear OS -version tukemista jatketaan säännöllisillä päivityksillä ja tietoturvakorjauksilla kahden vuoden ajan laitteen julkaisemisesta.

Google on luvannut uuden Wear OS-käyttöjärjestelmän olevan aikaisempaa parempi monella tavalla. Esimerkiksi suorituskyvyn on luvattu olevan parempi, ja sovellukset käynnistyvät 30 prosenttia nopeammin. Akunkestoon kerrotaan myös panostettavan, sillä käyttöjärjestelmän ydin ja alemmat kerrokset ovat optimoitu hyödyntämään pienitehoisia ytimiä. Googlen mukaan esimerkiksi sykkeen mittauksen ja unen seurannan pitäisivät olla päällä jatkuvasti, ja silti akkua riittää vielä seuraavaksikin päiväksi. Lisäksi Wear OS-valmistajien kerrotaan pystyvän lisäämään oman räätälöidyn käyttöliittymän kelloihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ominaisuuksiakin uudessa käyttöjärjestelmäversiossa tulee olemaan enemmän. Esimerkiksi kellon painikkeille voidaan optimoida erilaisia pikavalintoja, kuten siirtymisen edelliseen sovellukseen. Google työskentelee myös omien sovelluksien uusimiseksi ja päivittämiseksi. Google I/O -tapahtumassa kerrottiin keväällä muun muassa Google Mapsin ja Assistantin toimivan paremmin sekä myös Google Pay tullaan aktivoimaan 26 uudessa maassa. Lisäksi YouTube Music tuodaan älykelloille myöhemmin vuoden 2021 aikana.

Uusi Wear OS-käyttöjärjestelmä tulee saamaan myös muutamia Fitbitin kelloista tuttuja ominaisuuksia, kuten terveyden sekä suorituksien seurannan. Google tekee myös kehittäjäyhteisön työstä helpompaa, jotta sovelluksia voidaan ladata Google Play -kaupasta kelloille.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google