OnePlusYleinen

OnePlus-puhelimien kamerat saavat suuria parannuksia – OnePlus ja Hasselblad solmivat pitkäaikaisen kamerayhteistyön

Älypuhelinvalmistaja OnePlus ja kameravalmistaja Hasselblad ovat tänään ilmoittaneet solmineensa pitkäkestoisen yhteistyön. OnePlussan mukaan yhteistyö on kolmivuotinen ja tavoitteena on kehittää yhdessä Hasselbladin kanssa seuraavan sukupolven kamerajärjestelmät tuleviin OnePlus-lippulaivalaitteisiin. Ensimmäisiä kamerayhteistyön tuloksia päästään ihastelemaan jo OnePlus 9 -malliston puhelimien julkaisussa 23. maaliskuuta.

OnePlus on ilmoittanut suunnitelmistaan investoida yli 150 miljoonaa dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana kehittääkseen älypuhelimiensa kuvausominaisuuksia eteenpäin. Yhtiön tavoitteena on tarjota käyttäjilleen paras älypuhelimien kamerakokemus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”OnePlus on aina priorisoinut premium-tason käyttökokemuksen kaiken muun ylitse. Vuodesta 2021 alkaen pyrimme parantamaan älypuhelimien kamerakokemusta yhdessä legendaarisen kumppanin Hasselbladin asiantuntemuksen kanssa. OnePlussan huippuluokan laitteisto- ja laskennallisen valokuvauksen sekä Hasselbladin runsaan esteettisen perinteisen valokuvaustietämyksen ansiosta olen varma, että OnePlus 9 -mallisto on merkittävä edistysaskel kyvyssämme toimittaa ensiluokkainen lippulaivakamera.”, sanoi OnePlussan perustaja sekä toimitusjohtaja Pete Lau.

”Hasselblad uskoo kuvien voimaan ja missiomme on jatkaa kuvantamistekniikan rajojen ylittämistä. Tässä mielessä Hasselblad on päättänyt työskennellä yhdessä innovatiivisen OnePlussan kanssa, jolla on sama visio ja intohimo teknologiaan. Yhteistyössä OnePlussan kanssa, toivomme voivamme antaa Hasselbladin ikonisen suunnittelun ja erinomaisen kuvanlaadun useampien ihmisten käsiin ja jakaa intohimomme valokuvaukseen.” sanoi Jon Diele, Hasselbladin varajohtaja.

Hasselblad on ollut tunnettu kameravalmistaja jo useita vuosikymmeniä ja tunnetaankin alan johtavasta kuvanlaadusta ja skandinaavisesta muotoilusta. Hasselbladin kameralla on myös ikuistettu muutamia ikimuistoisia asioita, kuten ihmisen ensimmäiset askeleet kuun pinnalla. OnePlussan ja Hasselbladin tiiviissä tutkimus- ja kehitystyössä tavoitteena on kehittää huomattavasti parannettuja kamerajärjestelmiä tuleville puhelimille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerayhteistyö kehittyy jatkuvasti tulevien vuosien aikana, mutta aluksi uutuuspuhelimissa tullaan näkemään ohjelmistoparannuksia. Ohjelmistollisesti OnePlus 9 -puhelimissa tullaan näkemään parannettuja värien säätö ja sensorikalibrointi ominaisuuksia, mutta tulevaisuudessa yhteistyön tulokset tulevat näkymään myös laajemmin. Molemmat yritykset ovat sitoutuneet tuottamaan välitöntä hyötyä OnePlus-käyttäjille ja tekevät jatkuvaa yhteistyötä parantaakseen käyttökokemusta ja laatua pitkällä aikavälillä.

Yhteistyön ensimmäinen ja teknisesti haastavin tulos on kehittynyt värikalibrointi. OnePlussan ja Hasselbladin yhdessä kehittämä kuukausien perusteellinen tarkistus ja hienosäätö ovat tuottaneet tulokseksi uuden väriratkaisun, joka kantaa nimeä Natural Color Calibration with Hasselblad. Uuden väriratkaisun pyrkimyksenä on taltioida OnePlus-puhelimilla kuviin luonnolliselta näyttäviä värejä. Lisäksi kehitetty värikalibrointi toimii uutena standardina tulevien älypuhelimien kameroissa.

OnePlus on kertonut myös uudesta Hasselblad Pro -tilasta, joka tuo Hasselbladin johtavan sensorikalibroinnin älypuhelimiin ensimmäistä kertaa. Sensorikalibroinnin kerrotaan tuottavan uskomattoman tarkan ja luonnollisen värin kuvien jälkimuokkausta ajatellen. Hasselblad Pro -tilassa on uudistettu käyttöliittymä, joka perustuu Hasselbladin kuvankäsittelyohjelmistoon, jotta käyttäjille saadaan aito Hasselblad-ilme ja tuntuma. Hasselblad Pro antaa laajat hallintaominaisuudet ammattivalokuvaajille kuvien hienosäätöä varten, sillä esimerkiksi ISO-arvoa, tarkennusta, valotusaikaa ja valkotasapainoa voidaan säätää. Mukana on tuki myös 12-bittiselle RAW-kuvaamiselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusien Hasselblad-ohjelmisto-ominaisuuksien ohella OnePlus on ilmoittanut aloittavansa kolmivuotisen strategian kameraominaisuuksien vahvistamiseksi. 150 miljoonan dollarin investoinnilla kerrotaan parannettavan OnePlussan kykyä tarjota ensiluokkaista huipputeknologiaa käyttäjille. OnePlus kehittää neljää suurta tutkimus- ja tuotekehityslaboratoriotaan ympäri maailmaa, mukaan lukien kahta kuvantamislaboratoriota Yhdysvalloissa ja Japanissa. OnePlus tulee kehittämään myös uusia kuvantamistekniikoita, kuten panoraamakameraa, jossa on 140 asteen näkökenttä sekä T-linssitekniikkaa nopeaan tarkentamiseen etukamerassa. Yksi kehitettävä osa-alue on myös vapaamuotoinen objektiivi (freeform lens), joka esitellään ensimmäisen kerran OnePlus 9 -mallistossa. Tekniikan avulla ultralaajakulmakuvien reunojen vääristymät pyritään poistamaan.

”Tänään on merkittävä päivä OnePlus-kameroille – ja mikä tarkeintä, OnePlus-käyttäjille ympäri maailmaa. Pitkällä aikavälillä sitoudumme investoimaan edistyneempään tutkimus- ja kehitystyöhön sekä uusimpiin kuvantamistekniikoihin, odotamme voivamme vakiinnuttaa asemamme uutena johtajana mobiilivalokuvauksessa.”, kertoi OnePlussan operatiivinen johtaja sekä tutkimus- ja kehitysjohtaja Kinder Liu.

Lähde: OnePlussan tiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus