HMDNokiaYleinen

HMD Global valmistelee Nokia G -malliston julkaisua – Nokia G10 -puhelimesta paljastui ensimmäisiä tietoja

HMD Globalin Nokia-puhelimien valikoima on koostunut viime aikoina kahdesta päämallistosta, jotka ovat numeroidut puhelimet (esim. Nokia 5.3 ja Nokia 8.3) sekä Nokia C -mallistosta. Nokia C -mallisto on koostunut alusta lähtien hyvin edullisista perusälypuhelimista, joka on suunnattu vain valikoiduille markkinoille. Tuoreimmat tiedot paljastavat HMD Globalin tuovan tarjolle myös Nokia G -malliston, jonka ensimmäinen puhelin on todennäköisesti Nokia G10.

Nokia G10 -mallinimeä kantava älypuhelin on paljastunut venäläisen verkkokaupan sivuilta, ja samalla on paljastunut muutamia tietoja laitteesta. Kyseinen puhelin on Nokia TA-1334 -mallikoodia kantava laite, joka sertifioitiin Venäjällä jo syyskuussa 2020. Venäläinen verkkokauppa on paljastanut puhelimen olevan tulossa sinisenä väriversiona sekä siinä on 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Verkkokauppaan on listattuna myös Nokia G10 -puhelimen tekniset tiedot, mutta ne ovat todennäköisesti virheelliset niiden ollessa täysin samat kuin Nokia 5.4 -puhelimessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi on epäselvää, miten Nokia G -mallisto tulee sopimaan HMD Globalin nykyiseen mallistorakenteeseen. Nokia-puhelimia on nähty paljon viimeisien vuosien aikana 100-300 euron hintaluokassa ja nyt paljastunut Nokia G10 on todennäköisesti alemman keskihintaluokan laite. Nähtävästi jonkinlaista malliston uudistamista HMD Global suunnittelee, jotta nykyinen numeraalinen päämallisto ei olisi sekava. HMD Global on selvästi panostanut viime aikoina edullisemmanpään puhelimiin ja nähtävästi myös tulevaisuudessa strategia on samanlainen.

Nokia G -mallisto saattaa tarkoittaa, että tulevaisuudessa HMD Global pystyy julkaisemaan enemmän edullisia puhelimia kolmessa eri laitemallistossa. Huippupuhelimia HMD Globalilta on odotettu, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole tiedossa mitään tarkkaa tietoa, milloin uusi Nokia-lippulaiva nähdään markkinoilla asti. Vuoden 2019 alussa HMD Global esitteli Nokia 9 PureViewin, joka on jäänyt toistaiseksi viimeisimmäksi huippuluokan Nokia-puhelimeksi.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD