NokiaOnePlusYleinen

OnePlus selvisi karulta kohtalolta: ”Olemme todella iloisia”

OnePlussan logo

Oppo ja Nokia ilmoittivat tänään solmineensa monivuotisen patenttien ristiinlisensointisopimuksen. Ilmoitus sovusta pitkään kestäneessä patenttikiistassa tuli pian Oppon alabrändi OnePlussan tärkeän julkaisun jälkeen. OnePlus on nyt omalta osaltaan kommentoinut sopimusta.

Suomessa OnePlus on paremmin tunnettu brändi kuin Oppo, ja yhtiöllä on myös merkittävä markkinaosuus. Oppo ja OnePlus ovat joutuneet lopettamaan osassa Euroopan maissa myynnin patenttikiistan takia, mutta sopimuksen myötä brändi pystyy jälleen toimimaan normaaliin tapaan Euroopassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlussan Euroopan toimitusjohtaja Bingo Liu on myös kommentoinut asiaa, ja kertoo OnePlussan olevan todella iloinen lisensointisopimuksesta Nokian kanssa.

”Olemme todella iloisia tästä 5G-patenttien maailmanlaajuisesta lisensointisopimuksesta Nokian kanssa”, sanoo OnePlussan Euroopan toimitusjohtaja Bingo Liu. ”Sitoutumisemme Euroopan markkinoille jatkuu. Vain päivä sitten julkistimme ylpeänä OnePlus 12 -sarjan ja tämä sopimus antaa mahdollisuuden tuoda meidän äärimmäisen nopea ja sulava käyttökokemus yhä useammalle käyttäjälle Euroopassa”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin myös Oppo kertoi olevansa tyytyväinen sopimuksesta Nokian kanssa. Sopimuksen kerrottiin kuvastavan molemminpuolista arvostusta yhtiöiden immateriaalioikeuksia kohtaan.

Uuden sopimuksen mukaan Oppo maksaa Nokialle lisenssimaksuja mukaan lukien takautuvat, aiemmin suorittamatta jääneet maksut. Sopimus ratkaisi kaikki vireillä olevat patenttioikeudenkäynnit osapuolten välillä kaikkialla maailmassa. Tarkkoja yksityiskohtia sopimuksesta ei kerrottu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus julkisti eilen Euroopan markkinoille uusimpia tuotteitaan. Mukana oli muun muassa lippulaivatason OnePlus 12 sekä suorituskykyinen OnePlus 12R. Uutuuspuhelimet tulevat saataville helmikuun aikana Suomessa.

Lähde: OnePlussan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia