OPPOYleinen

OnePlussan emobrändin vuoden vanhat Oppo Find X5- ja Find X5 Pro -puhelimet myyntiin Suomessa – hinnat 599 ja 799 euroa

OnePlussan emobrändi Oppo on tehnyt tuloaan Suomen markkinoille erityisesti edullisien älypuhelimien avulla. Nyt muun muassa Elisa on tuonut saataville Oppon viime vuonna julkaisemat lippulaivatason älypuhelimet, jotka ovat Oppo Find X5 sekä Find X5 Pro.

Uutuuspuhelimet ovat saatavilla tästä päivästä lähtien ja kaupan päälle on tarjolla 23. huhtikuuta mennessä ostettaessa 99 euron arvoiset Oppo Enco Free2 -kuulokkeet. Molemmat puhelimet ovat saatavilla mustassa ja valkoisessa väriversiossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oppo Find X5 -puhelin on tuotu myyntiin 8 + 256 gigatavun muistiversiossa 599 euron hinnalla. Oppo Find X5 Pro on saatavilla 12 + 256 gigatavun muistiversiossa 799 euron hinnalla. Puhelimet löytyvät tällä hetkellä ainakin Elisan valikoimasta.

Tällaisista puhelimista on kyse

Oppo Find X5 Pro on nimensäkin perusteella uutuuspuhelimista paras, joka näkyy myös ominaisuuksissa. Oppo on panostanut tällä kertaa erittäin vahvasti kameroihin, sillä mukana on yhtiön oma kuvasignaaliprosessori sekä kameroissa on tehty yhteistyötä Hasselbladin kanssa. Aikaisemmin Hasselblad-kamerat ovat löytyneet jo OnePlussan puhelimista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takaosassa on kolmoiskamera, joka koostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 50 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 13 megapikselin telekamerasta. 6 nm MariSilicon X -piirin kerrotaan tarjoavan paljon parannuksia kuvanlaatuun. Sen luvataan muun muassa parantavan hämäräkuvausta huomattavasti ja mahdollistaa myös 4K-yövideokuvauksen. Kamera tukee myös Hasselblad-kameratiloja, kuten realistisempaa väritaltiointia. Puhelimen etuosan kamera perustuu 32 megapikselin sensoriin.

Oppo Find X5 Prossa on 6,7 tuuman kokoinen AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 120 hertsin dynaaminen virkistystaajuus. Näytön tarkkuus yltää QHD+ -tasolle ja siinä on 10-bittiset värit. Näytön kirkkaus yltää peräti 1300 nitin tasolle ja näytössä on myös 1000 hertsin kosketusherkkyys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Akunkesto on suuren 5000 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata 80 watin SuperVOOC-pikalatauksella. Tuettuna on myös 50 watin tehoinen langaton AirVOOC-pikalataus.

Käyttöjärjestelmänä toimii Android 12, jonka päällä hyrrää ColorOS 12.1 -käyttöliittymä. Puhelimessa on lisäksi stereokaiuttimet, USB-C-liitin sekä IP68-luokituksen mukainen vedenkestävyys.

Toinen uutuuksista on Oppo Find X5, joka on hieman karsitumpi kuin pro-versio. Puhelimessa on pienempi 6,55 tuuman OLED-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus ja 120 hertsin virkistystaajuus. Tehoista on vastaamassa Qualcommin viime vuoden Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri. Lisäksi RAM-muistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 256 gigatavua.

Kamerat ovat lähes samanlaiset kuin isovelimallissa. Oppo Find X5 -mallissa on 50 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 13 megapikselin telekamera. Etuosassa on 32 megapikselin selfiekamera.

Oppo Find X5

Akku on hieman pienempi, sillä se on nyt 4800 milliampeeritunnin kokoinen. Tuettuna on sama 80 watin pikalataus sekä hieman hitaampi 30 watin langaton lataus. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat Android 12 -käyttöjärjestelmä, stereokaiuttimet sekä 5G-yhteydet. Oppo Find X5 ei ole valitettavasti vedenkestävä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO