OnePlusYleinen

Ei enää MediaTekkiä? OnePlussan huhutaan jatkossa käyttävän puhelimissaan vain Qualcommin järjestelmäpiirejä

OnePlus Nord 3

OnePlus käytti puhelimissaan alusta lähtien pitkälti vain Qualcommin kehittämiä Snapdragon-järjestelmäpiirejä, mutta Oppoon yhdistymisen jälkeen puhelimiin saatiin myös MediaTekin piirejä. Nyt tuore huhu vihjaa, että OnePlus saattaa palata juurilleen.

Kiinalaisen vuotajan Digital Chat Stationin mukaan OnePlus ja Realme ovat kaksi merkittävää kiinalaista brändiä, jotka aikovat jatkossa käyttää yksinomaan vain Qualcommin Snapdragon-järjestelmäpiiriä tulevissa laitteissaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotajan mukaan OnePlus 12 -puhelimessa olisi Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri, kun OnePlus 12R ja Nord 4 tai 5 -puhelimet ovat saamassa Snapdragon 8 Gen 2- ja Snapdragon 7 Gen 3 -piirit.

Toistaiseksi tieto kannattaa ottaa varauksella vastaan, mutta Qualcomm on saattanut onnistua saamaan hyvinkin yksinoikeudellisen sopimuksen aikaiseksi OnePlussan ja Realmen kanssa. OnePlus 12 -puhelimen odotetaan olevan yksi markkinoiden ensimmäisistä Snapdragon 8 Gen 3 -piiriin perustuvista laitteista, jonka julkaisua odotetaan vielä tänä vuonna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nähtäväksi kuitenkin jää, miten OnePlus löytää Qualcommin valikoimista sopivia järjestelmäpiirejä kasvaneelle tuotemallistolleen. MediaTek on noussut vahvasti viime vuosina, ja yhtiön huippuluokan 5G-järjestelmäpiirit ovat tarjonneet vahvoja kilpailijoita Qualcommille.

Lähde: Gizmochina.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus