RealmeYleinen

OnePlussan sisarbrändi esitteli 240 watin tehoisen pikalatauksen älypuhelimille – ”minuuteissa täyteen”

Realme 240W

Suomalaisten suosiman OnePlussan sisarbrändi Realme on esitellyt tänään uuden, toistaiseksi tehokkaimman pikalatauksen älypuhelimille. Kyseessä on 240 watin tehoinen pikalataus, joka tullaan näkemään Realmen seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimessa tämän vuoden aikana.

Latausratkaisussa käytetään kolmisuuntaista 100 watin latauspumppua ja rinnakkaisrakennetta. Laturi perustuu 20V x 12A -arkkitehtuuriin. Realme on räätälöinyt 12A-latauskaapelin, joka tarjoaa nyt alan korkeimmat vaatimukset ja lisää virrankantokokykyä 20 prosentilla verrattuna edelliseen sukupolveen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka kyseessä on tehokas laturi, niin Realme on saanut laturista kompaktin GaN-tekniikan ansiosta. Laturi on Realmen mukaan vain 5 prosenttia suurempi kuin viime vuonna nähty 150 watin laturi. Laturi tukee 240W SuperVOOC-protokollaa ja on yhteensopiva 65 watin Power Delivery-, Quick Charge- ja VOOC-protokollien kanssa.

Ensimmäinen puhelin 240 watin pikalatauksella on Realme GT Neo 5, joka tullaan julkistaman myöhemmin. Puhelimessa on kerrottu olevan 13 sisäänrakennettua lämpöanturia ja siinä on PS3-palonsuojaussuunnittelu. Realme on panostanut siis turvamekanismiin ja puhelimessa on kerrottu olevan myös alan suurin 6580 mm² lämmönjohdatusratkaisu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

240 watin teholla puhelin tarjoaa 1600 latausjaksoa, jonka jälkeen kapasiteetti on edelleen 80 prosenttia alkuperäisestä.

Yleensä Realme on kertonut jotain testituloksia latausratkaisuista, mutta tällä kertaa 240 watin latausnopeudesta ei kerrottu tarkasti mitään. Realmen mukaan 240 watin latauksella voidaan ladata puhelin muutamassa minuutissa täyteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Realme GT Neo 5 -puhelimen julkaisua odotetaan helmikuussa Kiinassa. Odotettavasti puhelimessa on 6,7 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli 144 hertsin virkistystaajuudella. Lisäksi tehoista odotetaan vastaavan Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirin. Puhelimeen on odotettavissa myös 50 megapikselin pääkamera.

Realme GT Neo 5

Lähde: Realme

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Realme