TCLYleinen

TCL esitteli uudet lisätyn todellisuuden RayNeo X2 -lasit – saataville aluksi vain kehittäjille

TCL RayNeo X2

TCL on uusien älypuhelimien ja tablettien rinnalla esitellyt uudet lisätyn todellisuuden RayNeo X2 -lasit. TCL:n mukaan laseissa käytetään edistyksellisiä binokulaarisia ja täysvärisiä Micro-LED-optisia aalto-ohjausnäyttöjä. Näyttöjen ansiosta käyttäjälle luodaan valmistajan mukaan ”vertaansa vailla olevia AR-kokemuksia”.

Ulkonäkönsä puolesta lasit näyttävät hieman paksummilta silmälaseilta. TCL lupaa, että lasien rakenne on kevyt. Kuitenkaan lasien painoa ei tiedotteessa mainittu. Laseja voi TCL:n mukaan käyttää musiikin toistamiseen, navigoimiseen ja kielen automaattiseen kääntämiseen. Lasit kykenevät tunnistamaan ulkona liikkuessa erilaisia maamerkkejä. RayNeo X2 -lasit voi liittää Bluetooth-yhteydellä puhelimeen, jonka jälkeen puhelimeen saapuvat viesti- ja puheluilmoitukset näkyvät laseissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

TCL:n ensimmäiset AR-lasit on varustettu lisätyn- ja virtuaalisen todellisuuden laitteille suunnitellulla Qualcommin Snapdragon XR2 -järjestelmäpiirillä ja kuudella gigatavulla RAM-muistia. Näytön kontrastisuhteen luvataan olevan 100 000:1 ja kirkkautta löytyy 1000 nitiin asti.

Laseista löytyy 16 megapikselin kamera, joka kykenee taltioimaan perinteisien kuvien lisäksi videokuvaa Full HD -tarkkuudella. Laseilla otetut kuvat ja videot pystyy siirtämään helposti älypuhelimeen talteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

TCL RayNeo X2

TCL käynnistää alkuvuoden aikana kehittäjäprojektin, jonka avulla pyritään luomaan innovatiivisien kehittäjien kanssa luovia ja käyttäjälähtöisiä ominaisuuksia laseille. TCL:n tavoitteena on, että ”RayNeo X2 -lasti kehittyvät edelleen vaikuttavilla ominaisuuksilla, jotka nostavat AR:n mielikuvituksen ja sovellukset uudelle tasolle”.

Lasit tulevat ensimmäisenä kehittäjien saataville, jonka jälkeen ne julkaistaan kaupallisesti saataville myöhemmin. Tarkkaa päivämäärää ei TCL kertonut laajemmalle myyntiin saapumiselle. Myöskään hintaa tai markkina-alueita ei kerrottu.

Lähde: TCL:n lehdistötiedote

Kommentoi

Lisää aiheesta:TCL