VivoYleinen

OnePlussan sukulaisbrändi Vivo vetäytyy nyt Alankomaista – Lähti jo aikaisemmin Saksasta Nokian toimesta

Vivo ilmoitti keskeyttävänsä toiminnan Alankomaissa.

BBK Electronicsin alaisuudessa toimiva Vivo on ilmoittanut vetäytyvänsä jälleen yhdestä Euroopan maasta. Vivo on läheistä sukua OnePlus-, Oppo- ja Realme-brändeille, jotka toimivat myös BBK Electronicsin alaisuudessa. Aikaisemmin kesäkuussa Vivo ilmoitti vetäytyvänsä Saksasta, mutta nyt brändi vetäytyy myös Alankomaista.

Vivo ilmoittaa virallisilla Alankomaiden verkkosivuillansa, että brändi on keskeyttänyt myynnin ja palvelunsa maassa. Vivon mukaan nykyiset käyttäjät voivat silti saada järjestelmäpäivityksiä sekä huoltopalveluita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä kertaa Vivo ei ole erityisesti syytä toiminnan lopettamiseen Alankomaissa, eikä brändi ole kertonut, onko kyseessä tilapäinen vai pysyvä päätös. Vivo ei ole toistaiseksi myöskään kommentoinut asiaa medioille.

Asiasta on iso ilmoitus Vivon Alankomaiden verkkosivuston alkusivulla. Sivustolta on kadonnut kaikki tuotteet ja tarjolla on enää tukilinkkejä.

Huomionarvoista on, että Vivo aloitti toimintansa Alankomaissa vasta heinäkuussa 2022. Vain vuosi myöhemmin brändi on päättänyt lopettaa maassa.

Aikaisemmin Vivo lopetti toiminnan jo Saksassa, jossa taustalla oli suomalaisen Nokian kanssa käyty oikeustaistelu. Saksassa Nokia on saanut Oppon ja OnePlussan puhelimet myyntikieltoon. Nyt myös Alankomaista vetäytymisen voidaan olettaa olevan seurausta Nokian kanssa käytävistä oikeustaisteluista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia neuvotteli patenttien käyttöön oikeuttavan lisenssin uusimisesta Vivon kanssa ennen kuin aikaisempi sopimus päättyi joulukuun 2021 lopussa. Nokian mukaan reilu ja kohtuullinen tarjous hylättiin Vivon toimesta.

Tietojen mukaan Nokia on vaatinut jokaisesta patenttia käyttävästä puhelimesta 3,21 dollarin lisenssimaksua (2,99€). Aikaisemmin muun muassa Oppo on kertonut maksujen olevan liian korkeita, jonka takia puhelinvalmistajat eivät voi tehdä voittoa noudattamalla Nokian ehtoja. Huawein on kerrottu veloittavan 2,5 dollaria (2,33€) jokaisesta yhtiön 5G-patentteja käyttävästä puhelimesta.

Lähde: Vivo

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Vivo