JollaYleinen

Onko Jolla tabletti sittenkään suomalaista designiä?

Jolla-Tablets1

Kiinasta on löytynyt tabletti-tietokone, mikä on lähes identtinen Jolla tabletin kanssa. Kyseessä on Kiinalainen Aigo Patriot X86 tabletti, mikä on muotoilultaan ja ulkonäöltään identtinen Jollan tabletin kanssa. Kiinasta löytynyt tabletti ei kuitenkaan ole laiton, kuten Jollan viestintäjohtaja Juhani Lassila kommentoi seuraavasti Tivi.fi palvelulle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Nykyään on hyvin tyypillistä, että pienet, eri markkinoilla vaikuttavat laitevalmistajat jakavat esimerkiksi designiin liittyviä asioita keskenään pitääkseen kustannuksia kurissa. Näin on tässäkin tapauksessa”.

Tästä herääkin pakosti kysymys, että onko Jollan tabletti sittenkään suuniteltu suomessa. Tähän Juhani Lassila vastaa Tivi.fi:lle seuraavasti:

”Meidän suunnittelijat valitsevat materiaalit, värit ja kaikki muut raudan elementit laitteeseen laitetoimittajan vaihtoehtojen perusteella”.

Molemmissa tableteissa on täysin samat näytöntarkkuus ja sama Intelin Atom Z3735F prosessori.

Hinnat ovat kuitenkin täysin eriluokkaa. Jollan tabletin hinta alkaa 267€:sta ja Aigon 115$:sta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erojakin tosin löytyy, kuten Jollan tabletissa on enemmän tallennustilaa, suurempi akku, tarkempi kamera ja erilainen USB-liitäntä.

Katso seuraavat kuvat ja voit todeta itse, että yhdennäköisyys on huima:

162046nijmqis7sjqb8ukv

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

162131jmckwsqgsma3tafr

162308wm0mdlmd71mn7kkf

Lisää kuvia löydät täältä.

Toni Aaltonen
Toni Aaltonen on kokenut teknologiabloggaaja; hänellä on ollut monia blogeja ja suosituin niistä on ollut JollaSuomi. Tonin apuna kirjoittamisessa on noin kymmenen vuoden aikana haalittu kokemus teknologiasta

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Jolla