AndroidHuaweiYleinen

Onko puhelimessasi jokin näistä 190 pelistä? Poista heti! Huawein AppGallery-sovelluskaupasta päätyi haittaohjelma miljooniin puhelimiin

Tietoturvatutkijat ovat löytäneet kiinalaisen Huawein AppGallery-sovelluskaupasta kymmeniä pelejä, joissa on ollut Android.Cynos.7.origin-haittaohjelma. Tietojen mukaan haittaohjelma on suunniteltu keräämään käyttäjien laitetietoja ja puhelinnumeroita. Tietojen mukaan vähintään 9,3 miljoonaa käyttäjää ovat ladanneet haittaohjelman sisältävän pelin.

Haittaohjelman havaitsivat virustorjuntayhtiö Dr. Webin tutkijat, jotka löysivät haittaohjelman jopa 190 pelistä, jotka pystyi lataamaan Huawein AppGallery-sovelluskaupasta. Näillä peleillä on AppGalleryn mukaan yhteensä yli 9,3 miljoonaa latausta. Osan peleistä kerrotaan olevan suunnattu venäjänkielisille käyttäjille, sillä niissä on lokalisointi venäjäksi ja osa peleistä on kohdistettu kiinalaisille tai kansainvälisille käyttäjille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dr. Webin mukaan kyseessä on muunnos Cynos-haittaohjelmasta. Löytyneen haittaohjelman tehtävänä oli kerätä käyttäjätietoja sekä näyttää mainoksia. Lisäksi haittaohjelman tiedetään saaneen pääsyn tietoihin pyytämällä lupaa soittaa ja hallita puheluita.

”Ensi silmäyksellä puhelinnumeron vuotaminen voi tuntua merkityksettömältä ongelmalta. Mutta todellisuudessa se voi vahingoittaa käyttäjiä vakavasti, varsinkin kun otetaan huomioon, että lapset ovat pelien pääkohdeyleisö”, Dr. Webin tutkijat varoittavat.

Dr. Web on ilmoittanut listan haittaohjelman sisältävistä peleistä Huaweille, joka on poistanut ne AppGallery-sovelluskaupastaan. Jos jokin 190 pelistä löytyy puhelimestasi tai lapsen puhelimesta, niin ne on poistettava manuaalisesti laitteesta. Kaikki Android.Cynos.7.origin-haittaohjelman sisältävät pelit ovat listattuna tämän linkin takaa.

Lähde: Dr. Web

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android