OpenAIYleinen

OpenAI julkisti Soran – Tekoälyn, joka muuntaa tekstin videoksi

Kuvakaappaus Soran tekemältä demovideolta.

OpenAI on julkistanut uuden Sora-tekoälymallin, joka osaa luoda tekstistä videoita. OpenAI:n mukaan uutuus osaa luoda realistisia ja mielikuvituksellisia videokohtauksia tekstiohjeiden mukaan.

Sora mahdollistaa käyttäjille luoda erittäin realistisia videoita, jotka ovat jopa minuutin mittaisia. Video perustuu käyttäjän kirjoittamaan ohjeeseen. Video pystyy sisältämään monimutkaisia kohtauksia, ja se voi sisältää useita eri hahmoja, tiettyjä liikkeitä tai tarkkoja yksityiskohtia aiheesta tai taustasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alapuolella yksi OpenAI:n julkaisema Soran tekemä demovideo.

Tekoälymallin kerrotaan myös pystyvän ymmärtämään miten esineet ovat fyysisessä maailmassa ja se osaa tulkita tarkasti reksiviittaa ja luoda vakuuttavia hahmoja, jotka ilmaisevat eloisia tunteita.

Malli pystyy myös generoimaan videon pohjautuen yhteen normaaliin still-kuvaan sekä täyttämään puuttuvia kehyksiä olemassa olevassa videossa tai laajentamaan sitä. OpenAI on julkaissut myös muutamia demovideoita, joissa tuodaan esille yksityiskohtaisia videokohtauksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sora on tällä hetkellä saatavilla vain ”punaiselle tiimille”, jotka arvioivat mallia mahdollisista haitoista ja riskeistä. OpenAI tarjoaa myös pääsyn joillekin visuaalisille taiteilijoille, suunnittelijoille ja elokuvantekijöille saadakseen palautetta kielimallista.

Lähde: OpenAI

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OpenAI