OnePlusOPPOYleinen

OnePlussan emobrändi lopettaa ZEKU-liiketoimintansa, saattaa luopua itse kehitetyistä piireistä

Oppo

Oppo lähti mukaan itse kehitettyjen piirien markkinoille vuonna 2021, jolloin julkaistiin MariSilicon X -kuvantamissiru Find X5 -sarjan puhelimille. Lisäksi Oppo julkaisi MariSilicon Y -Bluetooth-äänipiirin, mutta nyt yhtiö on päättänyt luopua omista piireistä.

Oppo on vahvistanut asian tänään Android Authoritylle annetun kommentin myötä. Oppo tulee sulkemaan ZEKU-yksikön, joka on vastannut yhtiön omista mukautetuista piireistä. Asiasta raportoitiin jo aikaisemmin South China Morning Post -julkaisun toimesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Maailmantalouden ja älypuhelinteollisuuden epävarmuustekijöistä johtuen OPPO joutuu tekemään vaikeita sopeutuksia pitkän aikavälin kehitykseen. Siksi yhtiö on päättänyt lopettaa ZEKU:n toiminnan”, kerrotaan Oppon kommentissa.

Oppon mukaan muutos ei vaikuta laitteisiin, jotka käyttävät jo MariSilicon X -piiriä. ZEKU-liiketoiminnasta luopuminen kuitenkin antaa ymmärtää, että uusia MariSilicon-piirejä ei olisi enää Oppolta tulossa. Oppo ei ole kuitenkaan kommentoinut tätä asiaa yksityiskohtaisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MariSilicon X -piiri on ollut yksi Oppon suurista investoinneista, ja se on ollut integroituna monissa Find- ja Reno-sarjojen älypuhelimissa. Kyseessä on niin sanottu hybridikuvantamispiiri, jossa on yhdistettynä tekoälyä. MariSilicon X on tarjonnut paremman kohinanpoiston, minkä avulla puhelimet ovat voineet taltioida parempia kuvia ja videoita heikossa valaistuksessa.

Viime aikoina monet muut brändit, kuten Xiaomi, Vivo ja Google ovat ottaneet käyttöön mukautettuja kuvantamispiirejä, joilla pyritään erottumaan toisistaan.

Lähde: Android Authority, South China Morning Post (maksumuurin takana)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus