SamsungYleinen

Ovatko miljoonat Samsung-puhelimet tikittäviä aikapommeja? Galaxy-puhelimien akut turpoavat käsittämättömällä tavalla – tarkista omasi!

Samsungin puhelimia vaivaa akkujen turpoamiset, joka saattaa koitua jopa kohtaloksi.

Samsungilla on pitkä historia erilaisten laatuongelmien kanssa erityisesti akkujen osalta, joista varmasti monilla on edelleen mielessä Galaxy Note 7 -puhelimen räjähtämiset. Vaikka puhelin vedettiin pois markkinoilta ja Samsung on tehnyt vaadittavia toimenpiteitä akkujen laadun parantamiseksi, niin nyt pinnalle on nostettu uusi huolenaihe.

Arun Maini tai paremmin nimimerkillä Mrwhosetheboss tunnettu tubettaja on julkaissut uuden videon, jossa nostetaan esille viime kuukausina havaitut Samsung-puhelimien akkuongelmat. Maini on itse havainnut omassa puhelinkokoelmassaan useiden Samsung-puhelimien akkujen turvonneen, jonka seurauksena puhelimien takakannet ovat revenneet liitoksistaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimien akkujen turpoaminen ja räjähtäminen ovat vakavia huolenaiheita yleisestikin, sillä ne voivat johtaa vakaviin vaurioihin ja jopa pahimmassa tapauksessa käyttäjän kuolemaan. Videolla tuodaan ilmi, että viime kuukausina erityisesti vanhoissa Samsung-puhelimissa on havaittu akun turpoamista ympäri maailmaa ja ongelmat koskevat useita eri Galaxy-malleja ainakin Galaxy S20 -sarjasta vanhempiin. Arun Maini on lisäksi huomannut uudemmissakin puhelimissaan akun turpoamista, joista yksi on taittuvanäyttöinen Galaxy Z Fold 2.

Videolta käy ilmi, että akun turpoamiset ovat suurimmaksi osaksi vain Samsungin ongelma, eikä samassa laajuudessa ole havaittu ongelmia muiden valmistajien puhelimissa. Samsung on ollut tubettajaan yhteydessä aikaisemmin ongelman osalta, mutta korealaisjätti ei ole antanut tyydyttävää vastausta asian suhteen. Samsung halusi laitteet tutkittavaksi, mutta ei ole sen jälkeen kertonut tutkinnan edistymisestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ongelmien havaitsemisen jälkeen Arun Maini löysi vihjeitä siitä, että myös monet muut ihmiset ovat havainneet Samsung-puhelimissaan akun turpoamista. Hän puhui muun muassa Marques Brownleen kanssa asiasta, joka oli myös havainnut Samsung-puhelimien akun turpoavan ajan kanssa käytön lopettamisen jälkeen.

Ongelmien syytä voidaan vain arvella, mutta kyseessä saattaa olla erittäin vakava ongelma, jos tapauksia tulee vastaan useampia. Samsung myy vuodessa noin 300 miljoonaa älypuhelinta ja käytössä on todennäköisesti noin miljardi Samsungin valmistamaa älypuhelinta. Arun Mainin nopean laskelman perusteella noin 25 prosenttia puhelimista voi räjähtää jossain kohtaa. Samsung on myynyt siis miljoonia älypuhelimia, jotka ovat tikittäviä aikapommeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suositeltavaa on siis tarkistaa niin vanhat kuin uudetkin Samsung-puhelimet akun turpoamisen ja sen tuottaman vaaran takia. Viitteitä turvonneesta akusta ovat puhelimen takakuoren pullistuminen sekä saumojen irtoaminen toisistaan. Jos havaitset kyseisen ongelman, niin silloin on suositeltavaa olla yhteydessä Samsungiin, vaikka puhelimen takuu ei olisikaan enää voimassa.

Lähde: YouTube (Mrwhosetheboss)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

5 Kommenttia

  1. Minulla on s10e käytössä ja kyll toi video pelotti että koskahan tää tekee tuon tempun kun itell ei oo ny varaa ostaa uutta luuria ja ostin tän käytettynä nii en tiedä tän historiaa yhtään

  2. Mulla ei ole ikinä samsungin akut turvonneet.

    1. Toivottavasti minun seuraava puhelin eli Samsung Galaxy A53 5g on samalla linjalla sinun kanssasi. En muuten huomannut tätä ongelmaa kun on eka kerta kun käytän Samsung puhelimeia.

    2. Toivottavasti minun seuraava puhelin eli Samsung Galaxy A53 on myös samalla linjalla sinun kanssasi. En muuten huomannut tätä ongelmaa kun vasta nyt kuin luin.

      1. Hups tuli kaksi kertaa sama kommentti

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung