OnePlusYleinen

OxygenOS 14 julkaistiin nyt virallisesti – Näin OnePlus-puhelimet uudistuvat Android 14 -päivityksen myötä marraskuusta lähtien

OxygenOS 14

OnePlus on julkistanut tänään uuden OxygenOS 14 -käyttöliittymän virallisesti. Kyseessä on käyttöliittymä, joka on rakennettu Googlen pian julkaistavan uusimman Android 14 -käyttöjärjestelmän päälle. OnePlussan mukaan uusin ohjelmisto tarjoaa älykkäämmän ja kätevämmän käyttökokemuksen.

”OxygenOS 14 parantaa käyttökokemusta tarjoamalla nopeamman ja sulavamman kokemuksen, vakaamman suorituskyvyn, hienostuneen muotoilun ja korkeamman tuottavuuden, perustuen yhteisömme palautteeseen”, sanoi Zach Lin, OxygenOS-tuotepäällikkö. ”Useiden itse kehitettyjen algoritmiemme ansiosta OxygenOS 14 on yksi historiamme älykkäimmistä ohjelmistotuotteista.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Trinity Engine

Uuden käyttöliittymän kohokohtana on Trinity Engine, joka sisältää kuusi teknologiaa. Trinity Engine on suunniteltu selviytymään vaativista skenaarioista, kuten sovellusten moniajosta ja pitkäaikaisesta käytöstä.

Trinity Enginen ytimessä ovat teknologiat ovat CPU Vitalization, RAM Vitalization ja ROM Vitalization. Nämä pitävät OnePlussan mukaan huolen siitä, että älypuhelimen resurssit tarjoavat parhaan mahdollisen suorituskyvyn, pidennetyn akun käyttöiän ja pitkän aikavälin sulavan käyttökokemuksen. CPU Vitalization on järjestelmätason laskentatehon ajoitusteknologia, joka määrittää parhaan tasapainon suorituskyvyn ja pienemmän virrankulutuksen välillä eri käyttötilanteissa. Tämän seurauksena akun käyttöikä pidentyy jopa 20 minuutilla OxygenOS 14:llä toimivassa OnePlus 11 -puhelimessa verrattuna OxygenOS 13:een.

Saumattoman sovellusten käyttökokemuksen varmistamiseksi RAM Vitalization otettiin ensimmäisen kerran käyttöön OxygenOS 13:ssa. Muistin suorituskyvyn optimointitekniikka on päivitetty OxygenOS 14:ssä, parantaen 10 prosentilla  sujuvuutta jokapäiväisessä käytössä ja se sallii usein käytettyjen sovellusten toimimisen taustalla 72 tunnin ajan. Lisäksi ROM Vitalization auttaa tarjoamaan nopean ja sulavan käyttökokemuksen jopa 48 kuukauden tyypillisen käytön jälkeen. Se ratkaisee tehokkaasti pitkäaikaisen käytön aiheuttamia suorituskyvyn heikkenemisongelmia esimeriksi tehokkailla pakkausalgoritmeilla, tiedostojen eheyttämisellä ja muistin kiihdytysteknologialla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OxygenOS 14:n mobiilipelikokemuksesta tulee sulavampi HyperRendering-, HyperTouch- ja HyperBoost-tekniikoiden avulla. HyperRendering on grafiikan optimointialgoritmi, joka auttaa luomaan parempilaatuista grafiikkaa mobiilipeleissä. HyperTouch puolestaan takaa tasaisen, tarkan ja vakaan kosketusnäytön käyttökokemuksen, ja seuraavan sukupolven HyperBoost tarjoaa koneoppimiseen pohjaavaa älykästä suorituskykyä ja grafiikkaelementtien järjestelyteknologiaa.

OxygenOS 14 integroi yksityisyyden ja turvallisuuden algoritmit ja ominaisuudet tarjoten kattavan suojan laite-, sovellus- ja datatasolla. Device Security Engine 3.0 perustuu Trusted Execution Environment (TEE) -ympäristöön ja se varmistaa laitteen suojauksen. Tietoturvakeskus on myös päivitetty ja sen avulla käyttäjät voivat helposti hallita laitteen suojaustilaa ja yksityisyysasetuksia, sekä se varoittaa mahdollisista tietoturvariskeistä. Lisäksi OxygenOS 14:ssä on otettu käyttöön sirutason suojausteknologia Strong Box4, joka perustuu sisäänrakennettuun eSE:n (embedded Secure Element) suojaussiruun.

Auto Pixelate -ominaisuus saa myös päivityksen OxygenOS 14:ään. Auto Pixelate 2.0:lla arkaluontoiset tiedot, kuten yhteystiedot ja esimeriksi luottokorttien numerot voidaan nyt automaattisesti pikselöidä kuvakaappauksia jaettaessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen uusi ominaisuus on Photo Management Permission. Kun sovellusten käyttöoikeus kuviin ja videoihin pääsyyn on ”Kysy joka kerta” -asetuksella, kaikkien sovelluksen on pyydettävä lupaa ponnahdusikkunan kautta aina ennen kuin se käyttää puhelimessa olevia valokuvia ja videoita. Ponnahdusikkunassa on myös vaihtoehto, jonka avulla käyttäjä voi valita pääsyn vain tiettyihin valokuviin ja videoihin galleriassa.

OxygenOS 14 jatkaa Aquamorphic Design -tyyliä, joka esiteltiin ensimmäisen kerran OxygenOS 13 -versiossa. Aquamorphic Design 2.0:n suunnittelufilosofia on OnePlussan mukaan intuitiivinen, opastaen käyttäjää tarpeiden mukaan.

Aquamorphic Design 2.0:n näkyvin uusi ominaisuus on Fluid Cloud. Se mahdollistaa uuden tavan olla vuorovaikutuksessa Aquamorphic Design -filosofiaan perustuvan tiedon kanssa. Fluid Cloud näyttää ilmoitukset kuplien, kapseleiden ja paneelien sisällä luonnollisesti sulautuvalla tavalla. Tämä tilapalkin uudelleen muotoiltu versio voi esittää erilaisia palveluita minimaalisella häiriöllä näytön yläreunassa henkilökohtaisten mieltymystesi ja prioriteettiesi mukaan.

OxygenOS 14:n väriteema muuttuu dynaamisesti esimerkiksi kellonajan, älypuhelimen tilan ja sisällön mukaan, kuten esimeriksi akun latautuessa tai jos vaikka treenaat. Ääni on myös suunniteltu uudelleen. Aquamorphic-teemalla varustettuja ääniä on yhdeksää eri tyyliä, sisältäen soittoäänet, hälytysäänet ja ilmoitukset. Go Green AOD-näytön avulla käyttäjien on puolestaan helpompi tehdä terveellisempiä valintoja joka päivä ja se kannustaa ekologisuuteen. AOD-teema muuttuu päivittäisen askelmäärän perusteella ja näyttää, kuinka useampi askel voi vähentää hiilidioksidipäästöjä ekologisena liikkumisvaihtoehtona.

Uusi File Dock -ominaisuus mahdollistaa tiedon keräämisen, analysoinnin ja jakamisen Dockin tai muiden sovellusten kautta yksinkertaisesti. Muistiinpanot-ominaisuus on myös päivitetty parantamaan käyttökokemusta tarjoamalla kätevämpiä, monipuolisempia ja älykkäämpiä muokkausominaisuuksia OxygenOS 14:ssä. Se mahdollistaa nyt erilaisia muotoiluvaihtoehtoja, värejä, alleviivauksia, yliviivauksia ja eri kirjasinkokojen ja tyylien käytön.

OnePlus-puhelimet ja muut laitteet, kuten OxygenOS 14 -tabletit, voivat muodostaa saumattomasti yhteyden toisiinsa nopeammin ja vakaammin kuin koskaan ennen jos sinulla on laitteilla käytössä sama tili. Kun yhteys on muodostettu, voit työskennellä helposti eri laitteiden välillä.

Lisäksi jopa kolme yksittäistä kohdetta voidaan tunnistaa yhdestä valokuvasta ja rajata ne yksinkertaisesti painamalla pitkään kohdetta kuvassa tai videossa. Smart Cutout -ominaisuus pystyy myös tunnistamaan ja erottamaan kohteen tarkasti monimutkaisista taustoista tai ryhmäkuvista.

OnePlus aikoo julkaista virallisen OxygenOS 14 -version ensin OnePlus 11-puhelimelle marraskuun puolivälissä. OxygenOS 14 tuodaan sen jälkeen myöhemmin muihin laitteisiin.

Lähde: OnePlussan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus