SamsungYleinen

Samsung julkisti edulliset Galaxy A05- ja Galaxy A05s -älypuhelimet – Väriä ja perustekniikoita

Samsung Galaxy A05

Samsung on tänään esitellyt kaksi uutta älypuhelinta, jotka käynnistävät uuden Galaxy A -malliston. Malesiassa ensiesityksen saaneet Galaxy A05- ja Galaxy A05s -puhelimet ovat pitkälti samanlaisia, mutta s-versiossa on hieman enemmän ominaisuuksia.

Uutuuspuhelimessa on Samsungille tyypillinen muotoilu ja valmistusmateriaalina on muovi. Mitoiksi kerrotaan 168,8 x 78,2 x 8,8 millimetriä sekä painoksi 195 grammaa. Väriversioita on kolme kappaletta, jotka ovat musta, valkoinen sekä vihreä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy A05

Galaxy A05 -puhelimessa on 6,7 tuuman kokoinen näyttöpaneeli, joka perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on HD+ -tarkkuus (1600 x 720).

Tehoista on vastaamassa kahdeksan ytiminen MediaTekin kehittämä Helio G85. Kyse on 4G-piiristä, joten puhelimessa ei ole 5G-tukea. RAM-muistia on 4 tai 6 gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 64 tai 128 gigatavua. Tuettuna on muistikorttipaikka aina yhteen teratavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosassa on kaksoiskamera, joista tärkein on 50 megapikselin tasoinen f/1.8-aukolla varusteltu pääkamera. Toinen kameroista on 2 megapikselin syvyyskamera f/2.4-aukolla. Etuosaan on saatu 8 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia, ja sitä voidaan ladata 25 watin teholla. Samsungin mukaan pikalaturi on ostettava kuitenkin erikseen. Muita ominaisuuksia ovat USB-C-liitin, perinteikäs kuulokeliitin sekä Bluetooth 5.3. Käyttöjärjestelmänä on Android 13.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy A05s

Galaxy A05s on monella tavalla tuttu laite. Muotoilu on edelleen samanlainen ja väriversioita on neljä kappaletta, jotka ovat violetti, vihreä, hopea sekä musta. Mitat ovat 168 x 77,8 x 8,8 millimetriä ja painoa on 194 grammaa.

Näyttö on kooltaan 6,7 tuumaa ja perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on tällä kertaa Full HD+ -tarkkuus, joka tarkoittaa 2400 x 1080 pikseliä.

Järjestelmäpiiri on vaihtunut Qualcommin kehittämään Snapdragon 680 -piiriin, joka on myös 4G-yhteyksiin rajoittuva. Puhelimessa on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tuettuna on muistikortti aina yhteen teratavuun asti.

Samsung Galaxy A05s

Akun kooksi mainitaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 25 watin teholla langallisesti. Muita ominaisuuksia ovat USB-C-liitin, perinteinen kuulokeliitin sekä kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija. Käyttöjärjestelmä on Android 13.

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta. Pääkamerana on 50 megapikselin sensori, jonka rinnalla on 2 megapikselin syvyys- ja makrokamerat. Etuosan kameran tarkkuus on noussut 13 megapikseliin.

Samsung ei ole toistaiseksi vahvistanut puhelimien tarkkoja hinta- ja saatavuustietoja.

Samsung Galaxy A05s

Lähde: Galaxy A05 -tuotesivu, Galaxy A05s -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung