SamsungYleinen

Pahasti myöhästynyt Galaxy S21 FE saatetaan julkaista suoraan Android 12 -käyttöjärjestelmällä

Samsungilta on odotettu Galaxy S21 FE -älypuhelinta jo hyvin pitkään, sillä puhelin on viivästynyt peräti puolella vuodella piiripulan takia. Julkaisu on kuitenkin vihdoin lähenemässä, sillä puhelinta odotetaan julkaistavaksi tammikuussa 2022. Tuoreen raportin mukaan puhelimen viivästys on johtanut siihen, että Samsung on päättänyt tuoda puhelimen tarjolle heti tuoreimmalla käyttöjärjestelmällä.

Galaxy S21 FE -puhelinta odotettiin julkaistavaksi jo kesällä 2021, jolloin laitteessa olisi luonnollisestikin ollut silloin tuorein Android 11 -käyttöjärjestelmä ja Samsungin One UI 3 -käyttöliittymä. Myöhästyminen on kuitenkin johtanut siihen, että Samsung on raportin mukaan päättänyt päivittää käyttöjärjestelmän uudempaan versioon. Galaxy S21 FE olisi näin ollen Samsungin ensimmäinen Android 12 -käyttöjärjestelmään perustuva uutuuspuhelin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotanut kuva Samsung Galaxy S21 FE -puhelimesta.

Sammobile.com-sivuston mukaan Galaxy S21 FE -puhelimelle on kehitetty ohjelmistoa, joka perustuu Android 12 -käyttöjärjestelmään. Tästä on voitu päätellä puhelimen tulevan markkinoille Android 12- ja One UI 4.0 -versioilla heti tuoreeltaan. Ostajien ei tarvitsisi itse päivittää puhelinta Android 11 -versiosta Android 12 -versioon ja samalla tämä saattaa parantaa Samsungin tarjoamaa päivityslupausta. Puhelimelle odotetaan Samsungin perinteistä päivityslupausta, joka on kolme Android-versiopäivitystä, jotka olisivat siis Android 13, 14 ja 15.

Uusien tietojen valossa Samsung tulee nähtävästi kilpailemaan hinnoittelulla uutuuspuhelimen kanssa. Galaxy S21 FE -puhelimesta odotetaan tarjolle 128 gigatavun versiota 649 euron hintaan ja 256 gigatavun versiota 699 euron hintaan. Lisäksi laitteesta odotetaan neljää väriversiota, jotka olisivat vihreä, valkoinen, harmaa ja violetti.

Galaxy S21 FE -puhelinta odotetaan tarjolle markkina-alueesta riippuen Snapdragon 888- tai Exynos 2100 -järjestelmäpiirillä. RAM-muistia laitteessa on 8 tai 12 gigatavua sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Näytön tiedetään olevan kooltaan 6,4 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytössä on 120 hertsin virkistystaajuus, Full HD+ -tarkkuus sekä keskitetty etukameraa varten tehty reikä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroiden osalta Galaxy S21 FE -puhelimeen on odotettavissa 64 megapikselin tarkin kamera, ja tarjolla on pääkameran ohella myös ultralaajakulmakamera ja telekamera. Etuosassa odotetaan olevan 32 megapikselin tasoinen selfiekamera. Akunkesto on 4500 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata 15 watin pikalatauksella. Puhelimessa on myös IP68-luokituksen mukainen vedenkestävyys.

Aikaisemman huhun mukaan Samsung tulisi julkaisemaan puhelimen 4. tammikuuta järjestettävässä Unpacked-tilaisuudessa. Lisäksi puhelimen myynnin pitäisi alkaa 11. tammikuuta.

Lähde: Sammobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung