AndroidGoogleYleinen

Google laittoi jakoon Android 12L -päivityksen ensimmäisen beetaversion tuetuille Pixel-puhelimille

Google kertoi jo lokakuussa uudesta Android 12L -päivityksestä, joka pitää sisällään optimointeja suurille näytöille sekä taittuvanäyttöisille laitteille. Nyt Google on laittanut ensimmäisen beetaversion Android 12L -päivityksestä jakoon halukkaille Pixel-puhelimien käyttäjille. Aikaisemmin kehittäjille suunnattu versio oli saatavilla Lenovo P12 Pro -tabletille.

Beetaversio on ladattavissa tuetuille Pixel-puhelimille, mutta Android 12L ei tarjoa mitään mullistavaa uutta puhelimille. Päivitys tuo uusia ominaisuuksia vain suuremmille näytöille ja Googlen keskittynyt erityisesti moniajon parantamiseen. Lisäksi Android 12L tarjoilee enemmän sisältöä yhdellä silmäyksellä, jota Android-käyttöjärjestelmä ei ole aikaisemmin oletusarvoisesti tarjonnut. Lopullinen Android 12L -versio tullaan julkaisemaan vuoden 2022 alkupuolella. Varsinainen julkistus tapahtuu todennäköisesti maaliskuussa, jonka jälkeen se on saatavilla myös muille laitteille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 12L tuo mukanaan uusia API-rajapintoja, työkaluja sekä ohjeita, joiden avulla kehittäjät voivat optimoida sovelluksensa paremmin suurinäyttöisille laitteille. Android 12L pitää sisällään myös useita käyttöliittymän parannuksia, jotka tekevät Androidista käyttökelpoisemman esimerkiksi tableteilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suurilla näytöillä Android 12L -versiossa ilmoitusvalikko, lukitusnäyttö ja muut järjestelmäkokonaisuudet käyttävät uutta kaksisarakkeista asettelua, jotta näytöllä olisi aikaisempaa enemmän tarpeellista sisältöä. Google on myös työskennellyt parannetun moniajon kanssa, joka on nyt tehokkaampi ja intuitiivisempi. Suurinäyttöisillä laitteilla on uusi tehtäväpalkki, jonka avulla käyttäjät voivat helposti vaihtaa suosikkisovelluksien välillä. Tehtäväpalkin avulla käyttäjät voivat myös tarkastella kahta sovellusta helposti jaetun näytön näkymässä.

Yhteensopivuustila

Google kertoo parantaneensa myös yhteensopivuustilaa visuaalisilla sekä vakauden parannuksilla. Parannukset tarjoavat paremman letterbox-kokemuksen ja auttaa sovelluksia näyttämään paremmilta suurilla näytöillä ilman suurempia optimointeja. Google tarjoaa laitevalmistajille myös työkaluja letterbox-ominaisuuden mukauttamiseen. Android 12L pitää sisällään todennäköisesti myös muita uudistuksia, joita Google ei vielä tänään paljastanut.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android