XiaomiYleinen

Paljastus: Xiaomi 12X tulossa – mahdollisesti kompakti huippupuhelin

Xiaomi Mi 10S

Xiaomilta on huhuissa odotettu uusia Xiaomi 12 -sarjan älypuhelimia ensi vuoden alussa, mutta jo mahdollisesti joulukuussa Kiinassa julkaistaan ensimmäiset mallit. Erilaiset sertifointitiedot ovat paljastaneet luvassa olevan muun muassa mallikoodia 2112123AC kantava älypuhelin Kiinassa, jonka mallikoodi globaalisti olisi 2112123AG. Nyt tästä puhelimesta on kuultu hieman lisätietoja.

Sertifiontitietojen mukaan laitteen mallinimi olisi Xiaomi 12X, jonka on ensimmäisenä löytänyt Xiaomi-tiedoistaan tunnettu Twitter-käyttäjä Kacper Skrzypek. Ainakin globaalisti laitteen nimi olisi Xiaomi 12X, mutta Kiinan markkinoilla puhelin saatetaan tuntea myös hieman eri nimellä. Kiinassa julkaisu tapahtunee vielä tämän vuoden puolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Aikaisempien huhujen mukaan puhelimessa voisi olla Qualcommin huippuluokan Snapdragon 870 -järjestelmäpiiri. Xiaomi 12X -puhelimen on huhuttu saavan kompaktin 6,28 tuuman näyttöpaneelin, joka perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytössä kerrotaan olevan Full HD+ -tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä HDR10-tuki. Näytössä on todennäköisesti myös integroitu sormenjälkilukija.

Kameroiden on huhuttu olevan myös vakuuttavat ja nähtävästi ainakin pääkamera olisi tarkkuudeltaan 50 megapikseliä. Etuosan kamera tulee olemaan tarkkuudeltaan 20 megapikselin tasoinen. Raportit ovat kertoneet akun olevan 5000 milliampeeritunnin kokoinen ja Xiaomi 12X tukisi 67 watin langallista pikalatausta ja 33 watin langatonta latausta.

Lähde: Twitter (Kacper Skrzypek)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi