XiaomiYleinen

POCO M4 5G julkaistiin uusille markkinoille – Euroopassa heikommat kamerat kuin Intiassa

POCO M4 5G

Xiaomin tytärbrändi Poco esitteli jo huhtikuussa Intian markkinoille Poco M4 5G -älypuhelimen, joka on nyt tuotu saataville myös globaalisti. Kyseessä on yksi brändin edullisimmista 5G-puhelimista ja se tunnetaan myös nimellä Redmi 10 5G. Xiaomi ei ole toistaiseksi tiedottanut uutuuspuhelimen saatavuudesta Suomessa.

Puhelimeen on kuitenkin tehty pieniä muutoksia erityisesti kameroiden osalta. Poco M4 5G tarjoaa heikomman pääkameran, mutta myös etukameran tarkkuutta on laskettu hieman. Muilta osin puhelin kuitenkin tarjoaa täysin samat ominaisuudet ja perustuu täysin samaan laitteeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Poco M4 5G -puhelimessa on kokonaan muovinen rakenne, ja laitteen takaosassa on kookas kamera-alue. Kameroita on siinä kaksi kappaletta LED-salaman kanssa sekä Poco-logo. Puhelin on julkaistu kolmessa väriversiossa, jotka ovat sininen Cool Blue, musta Power Black sekä keltainen POCO Yellow.

Puhelimen etuosassa on 6,58 tuuman kokoinen LCD-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä korkea 90 hertsin virkistystaajuus. Näyttöä on suojaamassa Gorilla Glass 3 -lasipinta. Näytössä on myös 5 megapikselin tasoista etukameraa varten tehty pisaramainen lovi. Intiassa puhelimessa oli 8 megapikselin kamera edessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Dimensity 700 -järjestelmäpiiri, jossa on integroitu 5G-modeemi. RAM-muistia tarjoillaan 4 tai 6 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on 64 tai 128 gigatavua. Poco M4 5G on varusteltu myös erillisellä microSD-muistikorttipaikalla, joka tukee kortteja aina 512 gigatavuun asti.

Poco M4 5G:n takaosassa on kaksoiskamera, joka koostuu 13 megapikselin pääkamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Takaosassa on lisäksi LED-salamavalo. Intian versiossa puhelimessa oli tarkempi 50 megapikselin kamerasensori. Akunkesto on kookkaan 5000 milliampeeritunnin akun varassa. Akkua voidaan ladata 18 watin teholla USB-C-liittimen kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Poco M4 5G on saanut myös kylkeen sijoitetun sormenjälkilukijan sekä perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliittimen. Xiaomi käyttää tuoreinta Android 12 -käyttöjärjestelmää, jonka päällä hyrrää MIUI 13 -käyttöliittymä.

Xiaomi on kertonut tuovansa Poco M4 5G -puhelimen myyntiin Euroopassa 4 + 64 gigatavun versiossa 219 euron hintaan sekä 6 + 128 gigatavun versiossa 249 euron hintaan. Suomen osalta tietoja ei ole kerrottu.

Lähde: POCO

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Täysin järjetön julkaisu. Ehkä 79-99€ noista malleista voisi maksaa. Redmi Note 10 5G oli hetki sitten tarjouksessa 129€ ja Poco M4 Pro 5G 148€, molemmat näitä selvästi parempia. Lisäksi kamerat siten että eurooppalaiset maksavat intian malleihin 50MP kamerat tämän Poco M4 5G osalta.

    Ehkä Poco M5 Pro mallissa taas jotain järkeä.

  2. Ihan turha julkaisu, sillä Poco M4 Pro 5G on myynnissä Suomessa nyt alle 150 € ja kyseessä on paljon parempi Poco joka tavalla! Sanoisin että vaimon Poco M4 Pro 5G on jopa kaikkein paras budjetti ostos alle 200 € hintaluokassa. Android 12 on jo tullut ja toimii moitteettomasti (Android 13 on luvattu saapuvan myöskin). Kamerat hyvät 50mp sekä myös 8mp ultralaajalinssi, Mediatek Dimensity 810 on tehokas piiri, laadukas 6.6″ FullHD+ LCD 90Hz, 33 Watin laturi mukana jolla 5000 mAh akku täyttyy tasan tunnissa, etukamera tyylikkäästi pieni reikä keskellä näyttöä ylhäällä jne.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi