XiaomiYleinen

POCO-pomo vihjaa: Xiaomin alabrändi saattaa laajentaa älykelloihin ja kuulokkeisiin

POCO X3 GT

Xiaomi on tunnettu monista alabrändeistään, joita ovat muun muassa Redmi sekä POCO, mutta samalla yhtiö keskittyy omalla pääbrändillään erityisesti premium-laitteiden tarjontaan. Xiaomin ekosysteemi on erittäin laaja, sillä ainakin Kiinassa se koostuu esimerkiksi puhelimista, tietokoneista, kodinkoneista ja monista muista kategorioista. Nyt myös Xiaomin alabrändi Poco kertoo rakentavansa ekosysteemin.

Poco on tunnettu aikaisemmin vain älypuhelimistaan, mutta ensi vuodesta lähtien on lupa odottaa myös muita tuotteita. Pocon johtaja Kevin Qiu on kertonut Android Authorityn haastattelussa, että brändin avainstrategia olisi älypuhelimet sekä IoT-laitteet. Lisäksi Pocon tuotemarkkinointipäällikkö Angus Ng on kertonut laajentamisen alkavan aluksi pienestä. Hänen mukaansa ekosysteemituotteiden kanssa brändi tulee pysymään lähellä tuttua brändi- ja tuotefilosofiaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tulevaisuudessa Pocolta on lupa odottaa muun muassa audiotuotteita, puettavia laitteita sekä varavirtalähteitä, jotka olisivat looginen jatke älypuhelimille. Tablettien osalta Poco ymmärtää tablettimarkkinan kasvaneen, mutta markkina on melko täynnä ja sinne pääseminen ei ole helppoa.

Ohjelmiston osalta Poco haluaa myös erottua hieman Xiaomin muista laitteista, vaikka nykyisinkin käytössä on Poco Launcher. Toistaiseksi pohjana on kuitenkin toiminut MIUI-käyttöliittymä, mutta Poco kertoo tutkivansa uusia tapoja kustomoida ohjelmistoa. Poco-johtajat ovat kertoneet, että tulevissa laitteissa saatetaan nähdä vain Poco-laitteille saatavilla olevia ominaisuuksia. Xiaomi on parantanut puhelimiensa päivityslupausta viime aikoina, mutta nähtävästi Poco ei ole näin tekemässä. Pocon mukaan laitteille luvataan edelleen 2 + 3 vuoden päivityslupaus, joka on yleinen brändin kaikkien laitteiden kohdalla.

Poco tulee julkaisemaan lähipäivinä uuden POCO M4 Pro 5G -älypuhelimen, jonka odotetaan olevan brändin yksi edullisimmista 5G-puhelimista.

Lähde: Android Authority

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi