Yleinen

Pohjois-Koreassa julkaistiin uusi älypuhelin – Mukana langaton lataus ja näytössä leveä lovi

Uutuuspuhelimessa on langaton lataus. / KUVA: Sogwang.com

Pohjois-Koreassa on julkaistu uusi älypuhelin, joka tarjoaa viime vuosien trendien mukaisia ominaisuuksia. Uutuuspuhelin kantaa nimeä ”Pyongyang 2425” (평양2425) ja Pohjois-Koreassa laitteesta on julkaistu muutamia kuvia.

Tietojen mukaan uutuuspuhelin on varusteltu selvästi paremmalla suorituskyvyllä kuin muut aikaisemmin nähdyt Pyongyang-tuotemerkin älypuhelimet. Kuvista voidaan havaita, että puhelimen näytössä on leveä loviratkaisu sekä laite tukee langatonta lataamista. Tietojen mukaan puhelin on varusteltu myös infrapunakasvojentunnistuksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun kuvia katsoo tarkasti voi huomata, että Pohjois-Koreassa julkaistu puhelin ei ole millään tavalla kovin uniikki, vaan kyseessä on kiinalaisen valmistajan versio yhdestä puhelinmallista Pohjois-Korean markkinoille. Pyongyang 2425 on sama puhelin kuin Kiinassa Xiaolajiao E-sports, Intiassa Panasonic ELUGA X1 Pro, Indonesiassa XL XTREAM Ultima X Prime, Romaniassa ALLVIEW Soul X5 Pro sekä Yhdysvalloissa BLU VIVO XI+. Kaikkien näiden puhelimien takana on kiinalainen TCL Communication, joka valmistaa ja kehittää muun muassa nykyisin BlackBerry-puhelimia sekä suomalaisen Nokian omistaman Alcatel-tuotemerkin älypuhelimia.

Jos Pyongyang 2425 -puhelimeen ei ole tehty suuria teknisiä muutoksia Pohjois-Korean markkinoita varten verrattuna muihin identtisiin laitteisiin, niin puhelin on kuten keskihintaluokan älypuhelimet yleensäkin. Näytön koko on 6,18 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD+ -tasoa. Tehoista vastaa MediaTekin Helio P60 -järjestelmäpiiri ja takaosan kaksoiskamera rakentuu 16 megapikselin pääkamerasta sekä 5 megapikselin syvyysterävyyssensorista. Puhelimessa on myös USB-C-tyypin latausliitin sekä 3000 milliampeeritunnin akku.

Lähde: Sogwang.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen