AndroidOnePlusYleinen

Pysähtyikö suositun OnePlus 3:n tuotanto? – syynä pian julkaistava uusi lippulaiva

OnePlus333Kiinalainen OnePlus julkaisi viimeisimmin lippulaivapuhelimensa OnePlus 3:n tämän vuoden kesäkuussa, jonka jälkeen laitetta oli heti julkaisun jälkeen huomattavasti enemmän saatavilla kuin aiempien vuosien lippulaivapuhelimien kohdalla. OnePlus 3:n suuri kysyntä taisi kuitenkin jälleen yllättää kaikki ja OnePlussan varastot tyhjentyivät puhelimista muutamia viikkoja puhelimen julkaisun jälkeen, vaikka laitetta piti olla varastossa reilusti.

OnePlus jopa lopetti uutuuspuhelimen myynnin useissa Euroopan maissa, mutta sittemmin toimitukset ovat aloitettu uudestaan. Myynninlopetuksen taustalla oli juurikin huutava pula puhelimista. OnePlussalla on jälleen suuren kysynnän takia vaikeuksia toimittaa laitteita tilaajille, sillä toimitusajaksi ilmoitetaan tällä hetkellä 4 viikkoa, joka on mahdotonta hyväksyä jo kauan markkinoilla olleelle puhelimelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gizmochina uutissivuston saamien tietojen mukaan OnePlus työstää toimitusvaikeuksiin ratkaisua. Lähteiden mukaan OnePlus olisi lopettamassa kokonaisuudessaan uuden huippupuhelimen tuotannon. OnePlus 3 valmistuksen lopettaminen enteilee lähteiden perusteella uuden huippupuhelimen julkaisua. Uutuuspuhelimen odotetaan kantavan nimeä OnePlus 3S tai OnePlus 3 Plus. Tietojen mukaan OnePlus 3:n harmaa versio ei olisi enää saatavilla ja kultaista olisi vain tarjolla. Gizmochinan tiedot pohjautuvat OnePlussan toimitusketjusta saatuihin informaatioihin.

On kuitenkin todella hämmentävää, miksi OnePlus haluaisi lopettaa uutuuspuhelimen tuotannon sekä tuoda tilalle aivan uuden laitteen. OnePlus 3 on tällä hetkellä kiistatta yksi markkinoiden parhaimmista Android-puhelimista. OnePlus 3 -puhelimen seuraajaan odotetaan uutta ja nopeampaa Snapdragon 821 -järjestelmäpiiriä. Gizmochinan lähteiden mukaan kuitenkin yksi merkittävä syy OnePlus 3 tuotannon lopettamiseen olisi puhelimessa käytetty AMOLED-näyttö, jonka saatavuus on heikkoa. Seuraavassa lippulaivapuhelimessa AMOLED-näyttö pitäisi vaihtua LCD-näyttöön, jota on paremmin saatavilla.

OnePlussan toimitusjohtaja sanoi aikaisemmin, että yhtiö tulee keskittymään vain yhteen älypuhelimeen tänä vuonna, mutta OnePlus 3 heikon saatavuuden vuoksi uuden puhelimen julkaisu saattaisi olla ajankohtainen.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android