QualcommYleinen

Qualcomm julkaisi uuden Snapdragon 732G -järjestelmäpiirin keskihintaluokan älypuhelimille

Qualcomm on julkaissut tänään uuden Snapdragon 732G -järjestelmäpiirin, joka on suunnattu keskihintaluokan älypuhelimille. Uutuuspiirissä on keskitytty erityisesti suorituskykyiseen pelaamiskokemukseen. Snapdragon 732G sisältää aiempaa sukupolvea tehokkaamman grafiikkapiirin ja suorittimen.

”Snapdragon 732G tarjoaa erinomaiset peliominaisuudet, tehokkaan laitepohjaisen tekoälyn ja ylivertaisen suorituskyvyn.”, sanoo Qualcomm Technologiesin tuotehallintajohtaja Kedar Kondap.

Snapdragon 732G on valmistettu jälleen edeltäjänsä tapaisesti 8 nm tekniikalla ja siinä on hieman korkeammalle kellotetut ytimet. Piirissä on kaksi 2,3 GHz:n kellotaajuudella hyrräävää Kryo 470 -ydintä sekä kuusi 1,8 GHz:n taajuudella hyrräävää samanlaista Kryo 470 -ydintä. Grafiikkapiirinä toimii edeltäjästä tuttu Adreno 618 jossa on kuitenkin 15 prosenttia parempi suorituskyky kuin edeltäjäversiossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm on varustellut järjestelmäpiirin myöskin Snapdragon X15 -LTE-modeemilla, Wi-Fi 6 -yhteydellä sekä Bluetooth 5.1 -versiolla. Järjestelmäpiirissä on tuki aptX Adaptive sekä TrueWireless Stereo Plus -tekniikoille. Snapdragon 732G -piiriin perustuvissa laitteissa saatetaan nähdä myös Quick Charge 4+ -pikalataustekniikka.

Snapdragon Elite Gaming mahdollistaa HDR-renderöinnin ja se tukee myös Vulkan 1.1 -rajapintaa. Sisäänrakennettu IPS mahdollistaa kamerapuolella 4K 30 FPS -videokuvauksen sekä HDR10-kuvauksen. Näyttöjä piiri tukee aina QHD+ -tarkkuuteen asti ja näytöissä voi olla myös HDR10-sertifikaatti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäinen Snapdragon 732G -järjestelmäpiiriin perustuva älypuhelin tullaan näkemään Xiaomin tytärbrändi POCO:lta, joka julkaisee puhelimensa 7. syyskuuta.

Lähde: Qualcommin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm