AppleYleinen

Raportti: Applelta nähdään ensi vuonna OLED-näytöllä varustettu iPad-tabletti – myöhemmin tekniikka saapuu myös MacBook-kannettaviin

Applelta tullaan näkemään OLED-näytöllä varustettu iPad-tabletti ensi vuonna. Apple on sisäpiiritietojen mukaan tilannut sekä 11 että 12,9 tuumaisia OLED-paneeleita tuleviin tabletteihinsa. Tablettien jälkeen OLED-näyttöpaneeleilla varustetut MacBook-tietokoneet ovat vuorossa vuonna 2026.

Lähde kertoi korealaissivustolle myös, että taittuvanäyttöisiä paneeleita harkitaan, mutta Applella ei niiden suhteen ole vielä varmoja suunnitelmia. Taittuvanäyttöistä laitetta joudutaan siis vielä odottamaan. Jo viime vuoden puolella uutisoitujen huhujen mukaan Applelta voitaisiin nähdä taittuvanäyttöinen iPad-tabletti vuonna 2024.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä Apple käyttää iPad-tableteissa LCD-paneeleita ja iPad Pro -malleissa on nähty perinteisestä LCD-paneelista kehittyneempiä MiniLED-paneeleita. Toistaiseksi uudet paneelit ovat siis kehityksen alla ja niiden massatuotannon aloittamisessa, ja markkinoille saapumisessa menee vielä jonkin aikaa.

Sekä 14 että 16 tuumaisten MacBookkien odotetaan siirtyvän OLED-paneeleihin tulevaisuudessa. OLED-paneeleja on nähty MacBookeissa, mutta ainoastaan niiden näppäimistön yläpuolella sijainneissa kosketuspaneeleissa, jollainen löytyy tällä hetkellä ainoastaan 13 tuumaisesta MacBook Pro -tietokoneesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applelle OLED-paneeleita tuottaisivat todennäköisesti Samsung Display sekä LG Display. Molemmat valmistajat toimittavat AMOLED-paneeleita tällä hetkellä iPhone-puhelimiin.

Lähde: Etnews

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple