SamsungYleinen

Samsung esitteli prototyyppiä uudenlaisesta 360 astetta taittuvasta näytöstä

Samsungin ”in & out” -näytön prototyyppi. Kuva: Samsung Display

Samsungin tytäryhtiö Samsung Display esitteli CES 2023 -messuilla prototyyppiä 360 astetta taittuvasta näytöstä. ”Flex in & out” -näytön voi taittaa kokoon sisään, että ulospäin.

Näytössä on myös uusi, aiempaa huomaamattomampi saranarakenne, jonka ansiosta aukaistuna tähän asti taittuvanäyttöisissä puhelimissa poikkeuksetta näkyneet taitoskohdan rypyt muuttuisivat entistä huomaamattomammiksi. Tämä on saatu toteutettua uudella ”vesipisaramaisella” saranalla, joka muodostaa taitettaessa aiempaa löysemmän muodon. Uusi sarana myös rasittaisi näyttöä vähemmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäistä kertaa Samsung Display ei esittele tämän tyyppistä ”Flex in & Out” -näyttöä. Yhtiöltä nähtiin vuonna 2021 samantyylinen moneen suuntaan taittuva toteutus Etelä-Korean International Meeting for Information Displays (IMID) -tapahtumassa.

Tuolloin lähestymistapa oli erilainen, sillä näyttö taittui S-kirjaimen muotoiseksi ja siinä oli useita segmenttejä. Samsungin taittuvanäyttöisissä puhelimissa käytetään edelleen vain yhteen suuntaan taittuvia näyttöpaneeleita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Samsung Display -yrityksen YouTube-kanava

On mahdollista, että uudenlainen toteutus taittuvalle näytölle nähdään seuraavassa Galaxy Fold -sukupolvessa myöhemmin tänä vuonna. Jo viimevuotisten huhujen mukaan Galaxy Z Fold 5 -puhelimessa voisi olla pienempi ryppy näytön taitoskohdassa.

Lähde: The Verge

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung