OnePlusOPPOYleinen

Raportti: OnePlus ja OPPO yhdistäneet toimintojaan – jatkossa tutkimus- ja tuotekehitys saman katon alla

Tuore Kiinasta kantautuva raportti kertoo, että kiinalaisvalmistajat OPPO ja OnePlus ovat lähentyneet toisinaan muun muassa yhdistämällä toimintojaan saman katon alle. Raportti kertoo tutkimus- ja tuotekehitysyksikköjen sulautuneen toisiinsa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oppon toiminnasta hyvin perillä oleva sisäpiiriläinen on kertonut DoNews-sivustolle, että Oppon ja OnePlussan tutkimus- ja tuotekehitysosastot on yhdistetty jo joulukuussa 2020, ja ne ovat osa OPLUS-konsernia. Oppon ja OnePlussan tuotekehitystä ja suunnittelua ei enää hoideta erikseen, mutta raportti kertoo yrityksien säilyttävän kuitenkin väliaikaisesti alkuperäiset ohjelmistot sekä ominaisuudet.

Lähteiden mukaan Oppon ja OnePlussan suhde on nyt verrattavissa Xiaomin ja Redmin suhteeseen. Redmi on Xiaomin alabrändi, joka toimii pääasiassa itsenäisesti, mutta jakavat emoyhtiönsä kanssa resurssit, myyntikanavat ja tuotekehityksen. Käytännön ero on muutamilla markkinoilla ainoastaan markkinoinnissa sekä viestinnässä, joka on eri ryhmän hoidettavana kuin Xiaomin omien Mi-malliston puhelimien.

Tutkimus- ja tuotekehitysyksiköiden yhdistyminen voi helpottaa Oppon ja OnePlussan toimintaa, säästää kustannuksia, ja samalla yritykset voivat jakaa paremmin innovaatioita toisillensa. Samalla monet tulevat laitteet saattavat olla molemmilla brändeillä lähempänä toisinaan, joista hyvä esimerkki on muun muassa Intiassa hiljattain julkaistu OnePlus Band -aktiivisuusranneke, joka tunnetaan Kiinassa nimellä OPPO Band.

OnePlus ja Oppo ovat olleet aina hyvin läheisiä yrityksiä, sillä molempien taustalla on kiinalaisyritys BBK Electronics, joka omistaa myös Vivon, Realmen sekä iQOO:n. Lisäksi OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau aloitti viime vuonna OPLUS-ryhmän johtajana, joka on OnePlussan, OPPO:n ja Realmen tuotekehitystoimintaa valvova yhtiö.

Lähde: Donews.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Liikaa samanlaisia puhelimia ja muuta eroa ei ole kuin merkki.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus